StoryEditorOCM
Sport35.SVJETSKO POLICIJSKO DVORANSKO PRVENSTVO U FUTSALU

Hrvati prvaci svijeta, među njima i Zadrani!

Piše Ivica Gjergja
16. listopada 2017. - 22:56
svp2

35. Svjetsko policijsko dvoransko prvenstvo u futsalu održano je u razdoblju od 09. do 13. listopada u Nizozemskoj. Na njemu je nastupila i momčad Hrvatske pod imenom "Police national team Croatia", a koja je sastavljen od aktivnih i umirovljenih policijskih službenika te hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Hrvati su osvojili prvo mjesto na najvećem svjetskom natjecanju u futsalu za policijske službenike, vojnike, vatrogasce, poreznike i druge državne i lokalne službenike. Sudjelovalo je 208 momčadi iz 60 zemalja svijeta koje su se natjecale u 4 kategorije (seniori, žene, veterani +33, veterani +40).

U kategoriji veterana (+40), hrvatski policajci su u konkurenciji 32 momčadi, sa 8 pobjeda i 2 neriješena rezultata osvojili titulu prvaka nakon što su u finalu, pred oko 2500 gledatelja sa 4:1 svladali momčad "Police Ljubljana" iz Slovenije.

Za momčad hrvatske pored policijskih službenika iz Zagreba, Varaždina, Bjelovara i Sinja nastupila su i petorica igrača iz Zadarske županije, od kojih aktivni policijski službenici Josip Pavičić i Jure Čulina, umirovljeni policijski službenik Predrag Verunica i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, Slobodan Marušić - Riba te Tonći Pijaca.

Josip Pavičić, kapetan i najbolji strijelac sa 9 postignutih zgoditaka, inače samostalni policijski inspektor u Službi policije PU Zadarske vidno zadovoljan  kazao nam je:

-Postignut veliki uspjeh je zahvaljujući velikom zajedništvu koje je vladavalo između igrača za vrijeme natjecanja. Možete imati najbolje igrače na svim pozicijama, ali ako u momčadi ne stvorite dobru atmosferu onda se teško može postići ovakav uspjeh. Najveće zasluge svakako pripadaju našem izborniku reprezentacije MUP-a Branku Bolanči  koji je odlično posložio momčad te nas je tijekom turnira suvereno vodio i bodrio. Naravno da su tu i igrači poput Jure Čuline i Slobodana Marušića - Ribe koji su unatoč zdravstvenim tegobama u ključnim utakmicama dali sve od sebe. Rekao bi neuništivi Predrag Verunica je još jednom pokazao da je veliki znalac futsala. Tonći Pijaca je postigao najvažniji gol prvenstva kojim smo u polufinalu srušili bivše svjetske prvake ruske policajce iz više milijunskog grada St. Petersburga, dok je Josip Gavranović iz IJP PU varaždinske bio najkorisniji igrač momčadi, nadahnuto nam je kaziva Pavičić.

Rezultati skupina D:

1. kolo: PNT Croatia - Kirishi Emercom Russia 0:0,

2. kolo: Policja Jaworzno Poland - PNT Croatia 1:5 (Strijelci: Pavičić 2, Gavranović 2, Kranjčec),

3. kolo: PNT Croatia - PNT Netherlands 1:1 (Strijelac: Kranjčec),

4. kolo: PNT Croatia - IPA HUNEDOARA Romania 6:0 (Strijelci: Pavičić 3, Gavranović, Verunica, Zebić),

5. kolo: IPA BRFK Budapest Hungary - PNT Croatia 1:6 (Strijelci: Gavranović 2, Pavičić 2, Verunica, Pijaca),

6. kolo: IPA NAV PSE Hungary - PNT Croatia 1:3 (Strijelci: Verunica, Gavranović, Pijaca).

        Poredak u skupini:

1. PNT Netherlands            16 bodova

2. PNT Croatia                14 bodova

3. Kirishi Emercem Russia     11 bodova

4. Policja Jaworzno Poland    10 bodova

1/8 finala:

PNT Croatia - PNT Portugal 3:0 (Strijelci: Verunica, Čulina, Pavičić),

1/4 finale:

PNT Croatia - Police Montenegro 1:0 (Strijelac: Gavranović),

1/2 finale:

PNT Croatia - St. Petersburg Russia 1:0 (Strijelac: Pijaca)

Finale:

PNT Croatia - Police Ljubljana Slovenia 4:1 (Strijelci: Jeličić 2, Pavičić, Pijaca).

Sastav PNT Croatie:

Branko Bolanča (izbornik reprezentacije MUP-a), Josip Gavranović,  Slobodan Marušić - Riba, Jure Čulina, Tonći Pijaca , Mirko Zebić, Darko Kranjčec ,Predrag Verunica i Josip Pavičić.

Strijelci za PNT Croatia:

9 – Pavičić, 7 – Gavranović, 4 - Verunica, Pijaca, 2 - Kranjčec, Jeličić, 1 - Čulina, Zebić.

19. travanj 2024 04:54