StoryEditorOCM
Sport5. IZDANJE SREDNJE DUGOG TRIATLONA U POREČU

Brončani među Hrvatima Ivan Tuta!

Piše Ivica Gjergja
18. listopada 2017. - 12:50
zadrani u porecu

Na petom izdanju srednje dugog triatlona nastupili su pet članova TK Zadra u Poreču i ostvarili vrlo dobar rezultat. Na posljednjoj utrci sezone sudjelovalo je 300 natjecatelja iz cijele Europe, posebno Slovenije jer je bila i državno prvenstvo Dežele u distanci - poluironman.

U gotovo idealnim vremenskim uvjetima, osim biciklističkog segmenta koji je pratila magla i skliska cesta, plivalo se 1.9 km, pedaliralo 90 km i trčalo 21 kilometar. Za Triatlon klub Zadar nastupili su Ivan Gobin, Ivan Tuta, Edgar Nimac, Vice Buljat i Filip Jerolimov kojemu je ovo bila prva utrka na stazama srednje dugog triatlona.

Najboljim se među njima pokazao Ivan Tuta koji je dosad nastupio na svim izdanjima porečkog triatlona. Utrku je odradio za 4:30:24 sati čime je ostvario svoj osobni rekord, bio ukupno treći u poretku hrvatskih aktera i prvi u svojoj dobnoj kategoriji natjecatelja.

Osobni rekord postavio je i Ivan Gobin koji je utrku odradio za 4:33:35, čime je zauzeo četvrto mjesto svih Hrvata. Vice Buljat utrku je odradio za 4:54:30, Filip Jerolimov za 5:27:14, a Edgar Nimac za 6:15:46, što su također vremena vrijedna respekta. Triatlon klub Zadar ovim izvrsnim rezultatima zaključio je vrlo uspješnu sezonu, a sada nastavlja sa pripremama za 2018. godinu u kojoj se nada novim uspješnim nastupima.   

22. travanj 2024 22:43