StoryEditorOCM
SportNOVO POJAČANJE U KK ZADRU

Stigao Amerikanac Josh Bostic - pogledajte gdje je sve igrao

Piše Ivica Gjergja
18. listopada 2017. - 21:33
josh

Američki košarkaš Josh Bostic (196 cm) postao je novi igrač Zadra. Ovaj iskusni 30-godišnjak može igrati na pozicijama beka i niskoga krila, a iza sebe ima zavidno europsko iskustvo.

Tako je prošlu sezonu igrao u Italiji za momčad Juve Caserta gdje je ostvarivao učinak od 8.4 poena i 3.1 skoka po susretu. Prije je igrao za VEF Rigu u Latviji, za belgijske klubove Liege, Mons i Charleroi, francuski Chalon te za ruski Spartak iz Sankt Peterburga.

S novim igračem trener Aramis Naglić je zadovoljan tim više što može pokriti deficitarne pozicije jedan i tri.

-Bostic je kvalitetan igrač kojemu je najveća vrijednost mogućnost igranja na više pozicija. Lani je igrao organizatora igre u Caserti, a zbog atletskih dispozicija može igrati i na poziciji krila. Uvjeren sam da će nam biti jako koristan, bio je kratak Naglić.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, s tim da do 31. siječnja 2018. postoji mogućnost obostranog raskida ugovora. Bostic bi u sastavu Zadra trebao biti već u utakmici 3. kola HT Premijer lige protiv Zaboka koja se igra u subotu 21. listopada, dok će ABA - ligaški debi imat protiv FMP-a, u ponedjeljak 23. listopada.

26. travanj 2024 21:03