StoryEditorOCM
SportDALMATINSKI DERBI NA VIŠNJIKU

Zadar - Split 78:76!

13. studenog 2017. - 21:12
th3_kk zadar-kk split-240313-21.JPG

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 1423.  Suci: Kardum, Perlić i Mustapić.

ZADAR – SPLIT 78:76  (24:19, 25:20, 11:17, 18:20).

ZADAR: Knowles (15) , Bašić (5) , Ivanov (15) , Kraljević (6), Jelenković, Krajina (8), Vuković (1), Brzoja (16), Špralja (2), Tomas, Božić (10).

SPLIT: Kalajžić (7), Kedžo (6), Filipović (6), Marić, Marčinković (27), Najev (7), Jukić (2) , Kanaet (7), Vrgoč, Špaleta, Širko (14), Vručinić.

Sve je moglo ispasti posve krivo kad je Zadar u pitanju, zahvalnost za pobjedu možemo podvesti u dva smjera. Najprije se moramo okrenuti prema izborniku Ivici Skelinu koji je sedam minuta odmarao Pavla Marčinkovića, dok je Mateo Kedžo u prigodi kad je mogao "nokautirati" domaćine, najprije  predao suparniku loptu u ruku, potom je u zadnjoj sekundi promašio tricu za pobjedu.

I onda se zadarska publika mogla početi radovati, ali je posve neugodno kad tvoja momčad povede sedamnaest razlike (56:39) i ovisiš o zadnjim stotinkama koje su bile u rukama "žutih". Zašto je Skelin, punih sedam minuta na klupi držao Marčinkovića, u trenucima kad je Split ozbiljno tonuo?

- Bila je to taktička zamisao, minute su otišle na stranu Keđe kojem je ovo bila prva utakmica nakon ozljede, onda nisam bio siguran koliko će energetski moći izdržati. Iz tog razloga čuvao sam Marčinkovića koji se ozlijedio prije našeg zadnjeg napada – pojasnio je Skelin i pružio ruku Aramisu Nagliću.

Što se događalo u zadarskim glavama nakon zavidne prednosti, nije bilo lako dokučiti, pa je  odgovor ponudio Naglić.

- Mislim da smo imali dva lica, najprije dobro na otvaranju i ono kAd smo otišli na plus sedamnaest. Nismo znali zatvoriti utakmicu, zapravo zatvorili smo se bi napad. Pomislili smo kako je naša snaga pod obručem i odveli se u krivi smjer, zaigrali posve drukčije nego prethodne minute. Ali, meni je drago da se stvara pobjednički mentalitet, jer ovakve utakmice treba znati dobiti – zaključio je trener Zadra.

Piše se pobjeda koju su navijači pozdravili, međutim, unatoč mirnoći koju je ponudio Naglić teško se oteti dojmu da se sportska sreća ovoga puta nije okrenula prema njegovoj momčadi.

U konačnici može se slaviti poene Prestona Knowlesa oko kojeg se još nije rasplela priča ostaje li na Višnjiku ili će promijeniti adresu. Ključnim se pokazao i ubačaj Luke Božića, te jedno slobodno bacanje Mislave Brzoje, koji je ishvalio splitsku momčad, dok su ga njegovi suigrači učinili ponosnim. 

 

PLJESAK ZA BARUKUDE

Svjetski prvaci u vaterpolo, reprezentativci Hrvatske toplo su počašćeni dugotrajnim pljeskom, jer su prije treninga  navratili na tribine dvorane "Krešimir Ćosić". Izdržali su u "drugom svijetu" deset minuta onda su "Barakude" zaronile u zadarski bazen.

 

SEMAFOR

21:10 - Sve do trice Bašića, igralo se koš za koš, onda su , uglavnom Božić i Ivanov lakoćom rješavali sve zadarske napade, pa se činilo kako Split lagano tone. Od poniranja ih je spasio Marčinković, koji je malo pomalo prvu dionicu sve na podnosšljiv zaostatak gostiju, ali se i Zadar pokazao dobar u darivanju lopta.

32:32 - Vrhunac trljanja – brljanja na strani Zadra bilo je Splitovo poravnanje u 15.min, opet je naslovnu ulogu tricom ponio Marčinković, dometnuo je jednu i Kanaet, dok je s crte slobodnih bacanja dva puta precizan bio Širko.

56:39 - Nešto više ozbiljnosti u obrani Zadra i nekoliko smislenijih napada "žute" je odvelo u osjetniji minus, točnije prebrzo su za njih izgledali Brzoja i Knowles, u konačnici i Bašić. Živnuo je konačno i Kraljević, koji je prekinuo svekoliku "sušu" koja je nakon odmora trajala pune tri minute. Usput je imao i dvije blokade. Splićane je "tricom" skroz iz takta izbacio Brzoja.

73:74 - Vratili su se Splićani u dvoboj, nakon ubača za dva poena Najeva, trice su počeli redati: Kalajžić, Kanaet i Najev, dok je Marčinković zakucao u kontri, Širko dodao tricu, onda opet sjajne Marčinkovićeve tri trice. Kedžina  četiri poena. Zadar  posve okopnio....

26. travanj 2024 21:54