StoryEditorOCM
SportFOTO: HRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA NADJAČALA RUSE

Barakude odnijele pobjedu na prepunom Višnjiku

14. studenog 2017. - 21:10
hrvatska_rusija15-141117

ZADAR - Plivalište SŠC"Višnjik". Gledatelja:600. Svjetska liga. Hrvatska – Rusija 14 :4   (3:0,3:1,4:1,4:2)  Suci:Gabor Vogel( Mađarska) i Stanko Ivanovski( Crna Gora) . Opunomoćenik: Ante Petrović( Hrvatska).

HRVATSKA: Bijač ( obrana), Macan , Fatović(5), Lončar(1) , Zović, Buljubašić(1), Vukičević(3), Bašić, Marinić-Kragić(2) , Vrlić(1), Benić, Garcia(1) , Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak

RUSIJA: Statsenko, Lazarev(1) , Odintsov, Dereviankin, Koptsev , Ashaev , Merkulov , Nagaev(1) , Kharkov , Kholod , Lisunov(1), Shepelev(1), Ivanov( obrana ).IZBORNIK: Evstigneev Sergey

PETERCI: Hrvatska 3-3  , Rusija -. 

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 7-7 ),  Rusija 1-2

SEMAFOR

4:0 – Uvod u zadarsku vaterpolsku priču, kao iz snova, jer su "Barakude", odmah  potvrdile svjetsku snagu, tri gola, od čega dva na ime Fatovića, kao i tri obrane Bijača bile su dovoljne za mirnu plovidbu kroz prvu četvrtinu. Rusima nisu pomogle ni tri obrane Ivanova, kasnije se Vukičević pobrinuo za četvrti gol!

10:1 – Iako je izvan plivališta bura pokazivala zube, rezultat je rastao kao da je plima koju obično za sobom povlači jugo. Skroz se razigrao Vukičević, pa je ruska obrana izgledala bespomoćno, k tomu je Fatović bio precizan iz peterca, a Vrlić iz igre. Bijač je pak dodatno " zaključao" vrata našeg gola.

14:2 – Isključenje Tucka, čini se motiviralo je naše "kapice", pa se i kontra Fatovića dočekala skoro na nogama, ali je on i pored toga nastavio serijom golova. Ne smije preskočiti ni učinak , Marinića -Kragića, kao i Buljubašića, naposljetku i drugi pogodak Vrlića za kojeg je nagrađen bučnim pljeskom! Nastavite niz....

Svjetskim vaterpolskim prvacima, reprezentaciji Hrvatske na Višnjiku je priređen doček kakav zaslužuju, jer su s tribina imali potporu kao da Zadar igra košarkaško finale. Istina, publika nije ista, podosta su mirniji, ali nimalo manje bučni osobito oni koji su dobili ulogu bubnjara. Nisu prestajali ni jednoga trenutka, otuda i mali milijun fotografskih snimaka otišlo je prema njima. Slikavale su ih i mame, djedovi i bake.... U mnogima od njih zasigurno je tinjala zamisao kako će netko od tih dječaka jednoga dana , moguće je, biti dio hrvatske vaterpolske priče. Posebice stoga što se VK " Zadar -1952", ozbiljno nametnuo kao domaćin velikih vaterpolskih priredba, primjerice domaćeg kupa, ali i reprezentativnih akcija. U ovoj su nazdravili prva tri boda Hrvatske u FINA Svjetskoj ligi, odnosno, europskoj skupini "B". Ali, o tomu o kojem je natjecanju manje je bilo riječi, jer zaključak je ,mladih zadarskih vaterpolista, koji očito pozorno prate zbivanja u ovom sportu, kako Rusi nemaju nikakve izglede.

- Zamislite tek da smo kompletni, u konačnici bismo svjedočili rukometnom rezultatu – zborili su mlađahni Zadrani.

 Večer prije , "Barakude" se moglo vidjeti na košarkaškom dvoboju Zadra i Splita, onda ne čudi što su  njihovi sportske kolege, pozorno pratili ogled s Rusima....

-Nismo mogli ne svratiti u susjedstvo, uostalom, rijetko se dobije prigoda vidjeti svjetske prvake na djelu – u glas će igrači Zadra.

Od velike buke, nije se moglo čuti što je izbornik Ivica Tucak prigovorio sucu  tik do naše klupe, ali se vidjeo crveni karton, pa je prvi čovjek " Barakud", preselio na VIP tribinu gdje ga je "tješio" Dražen Anzulović, košarkaški trener. Ako ništa drugo onda im je obojici jedno zajedničko - dalmatinski temperament! Što se moglo čuti nakon utakmice?

-Savršena utakmica, zaista vrhunska obrana za udžbenike, pressing, postavljanje odigrali na visokoj razini. Stvarno više nemam što kazati, tek dometnuti kako Rusija nije nimalo loša momčad O isključenju? Ne znam što je sucu bilo, ništa mu nisam rekao – kazao je Tucak.

Čovjek sa stotinu ruku Marko Bijač imao je svoje viđenje pobjede...

-Tijekom cijelog susreta kontrolirali smo igru i rezultat, nismo gostima pružili ni trenutka slobodnog mjesta s kojeg bi nas mogli ugroziti. Svi smo odigrali na visokoj razini, hvala publici – veselo će Bijač.
 

 

20. travanj 2024 08:27