StoryEditorOCM
SportNA TAEKWONDO TURNIRU ZAGREB CROATIA OPEN WTF-G1

Zadranka Ariana Oreč osvojila broncu

Piše Ivica Gjergja
15. studenog 2017. - 11:00
TK Zadar

Međunarodni turinir 23. Zagreb Croatia Open WTF-G1 jedan je od najjačih taekwondo turnira u Europi. Na njemu je ove godine nastupilo 1.100 natjecatelja iz 48 zemalja sa svih strana svijeta, među kojima i poznati svjetski borci s olimpijskim i svjetskim odličjima u borbi za bodove na WTF ranglisti za slijedeći olimpijski ciklus.

Među njima su nastupile i članice Taekwondo kluba Zadar, juniorke Karla Klasić i Gloria Bojo te kadetkinja Ariana Oreč. Prvi dan nastupila je juniorka Gloria Bojo u kategoriji – 68 kg u konkurenciji 15 juniorki. U osmini finala Gloria je izgubila od Marije Pavić.

Karla Klasić je u kategoriji – 59 kg u konkurenciji 20 juniorki izgubila borbu u osmini finala od Amele Nicol Imrišević iz zagrebačke Čigre.

Drugi dan nastupila je kadetkinja Ariana Oreč u kategoriji – 51 kg u konkurenciji 20 kadetkinja. Prvo kolo bila je slobodno, dok je u drugom kolu s 17:4 pobijedila Poljakinju Karoline Krzykwo. U trećem kolu je s 6:0 pobijedila Emiliju Radmilović iz Srbije i tako si osigurala polufinale.

U polufinalu joj je došla već poznata suparnica iz splitskog Marjana, Klara Kovač, koju je u prvoj rundi vodila 6:1 u drugoj 11:5, a kad se već očekivala pobjeda, Ariana je pri kraju zadnje runde popustila.

Kovač je to iskoristila te je prestigla s rezultatom 11:16. Ariana je osvojila odlično treće mjesto - broncu.

-Na izuzetno jakom turniru i „uhvatiti“ broncu veliki je uspjeh. Ariana je pokazala da se radi o jakom borcu da joj ništa nije nepoznato i teško. Mali kiks i „samo“ je bronca, no šalu na stranu, zadovoljan sam. Kadete i juniore TK Zadra za dva tjedna, točnije 25. studenog, očekuje u Splitu, Kup Marjana, a isti dan Ariana Oreč u sastavu Hrvatske kadetske reprezentacije nastupa na turniru u Vukovaru, kazuje nam trener Mladen Uskok.

 

 

26. travanj 2024 10:39