StoryEditorOCM
SportATLETIKA

U subotu se trči tradicionalni Mini maraton od Nina do Zadra

Piše Ivica Gjergja
16. studenog 2017. - 22:46
maraton4-191116

Pod pokroviteljstvom Grada Zadra, u povodu Dana Grada Zadra i blagdana Svetog Krševana, Atletski športski klub Zadar organizira tradicionalni Mali maraton Nin-Zadar 2017. u subotu, 18.11. start je u Ninu ispred spomenika Grgura Ninskog u 11 sati, a cilj u Zadru na Narodnom trgu, za otprilike sat vremena.

Na stazi dužine 17,5 kilometara trči se u nekoliko uzrasnih kategorija, od juniora, preko seniora do veterana, a predviđene su i novčane nagrade najboljima između 1.000 i 2.000 kuna. Pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji uz to dobivaju po pehar, troje prvoplasiranih u svakoj skupini medalje, natjecatelji koji završe utrku finišersku kolajnu i majicu, a nakon završetka sve skupa čeka ručak.

Trči se na osobnu odgovornost, domaćin osigurava medicinsku zaštitu i vozilo hitne pomoći, kao i pratnju policijskih vozila. Evo kako maraton najavljuje Miloš Medić aktualni direktor utrke:

-Ideja o maratonu javila se spontano 1983. kod sportskih djelatnika, zaljubljenika u sport i trkača rekreativaca. Bili su tu, osim mene i Darko Kilijan, Nebojša Belić, Nikica Simić i Vinko Krička. Godinu ranije krenuo je Plitvički maraton, pobrao puno pohvala, a mi smo se zainatili i kazali pa kad mogu oni, Ličani, možemo i mi Dalmatinci, tu, uz more, još i bolje, i bliže nama, prisjeća se prvih koraka natjecanja, Miloš Medić, bivši aktivan trkač i suinicijator začetka projekta.

 

 

16. travanj 2024 06:05