StoryEditorOCM
SportZADARSKA HOBOTNICA OTKRIVA KOGA NE ŽELI U SKUPINI MUNDIJALA

Evo što je 'Broju 1' najbitnije u odabiru kampa za Svjetsko prvenstvo!

25. studenog 2017. - 13:06
hrvatska_kosovo48-030917

Danijel Subašić popričao je s nama o teškim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te ždrijebu koji je na rasporedu 1. prosinca.

Plasman s reprezentacijom na SP u Rusiji popravio vam je rezultatski doživljaj ove jeseni?

- Super su dojmovi. Ponosan sam na nas, na momčad, na dečke. Kvalifikacije su bile stvarno teške, s više utakmica bez navijača, u otužnom ambijentu. Svaka čast svima, i trenerima, zajedno smo zaslužni što smo otišli na SP. Pohvale pripadaju i Anti Čačiću i njegovu stožeru, i Zlatku Daliću i njegovim pomoćnicima. Tamo smo gdje trebamo biti.

Kakva su očekivanja od Rusije?

- Vidjet ćemo što će biti, tko će biti u skupini. Gledam tu neke priče o polufinalu, halo, znate li koliko reprezentacija ima koje su top nivo za polufinale? Naš prvi cilj je da se prođe skupina, a treba pričekati kakva će biti. Poslije nikad ne znaš dokle možeš dogurati.

 

U nas su zbilja velike aspiracije.

- To su nerealne ambicije. Vidi se da netko ne prati europski i svjetski nogomet. Budimo objektivni. Valjda nam ići korak po korak, daj Bože da budemo svi zdravi, stvarno nema ništa bolje nego igrati na SP ili EP za svoju zemlju.

Zaokruženi ciklus

Koje reprezentacije vidite u prvom planu? Kako Francuzi dišu?

- Oni imaju vrhunsku momčad, kad pogledate ta imena, nemoguće je u kojim klubovima igraju. Imaš Njemačku, Španjolsku, ma mogu nabrojiti koliko želite momčadi koje su vrhunske.

Reprezentacije izvan Europe za nas su bivale nezgodne.

- Danas je svatko nezgodan. Treba doći spreman, a i da te sreća pomazi.

Ždrijeb je uskoro, 1. prosinca.

- Nemam nekoga s kime bih baš htio igrati, a ne bih volio Francusku.

Doživljavate SP kao najveći događaj u karijeri?

- Igrao sam u svim velikim natjecanjima, u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji osim na Mundijalu. Makar da odigram jednu utakmicu, tada ću moći reći da sam zaokružio ciklus svih bitnih natjecanja u kojima jedan nogometaš može nastupiti. Bio sam na SP u Brazilu na klupi, jednom na Euru na klupi, jednom branio, sad opet da branim, to bi bilo super, 2:2.

Nakon ždrijeba HNS će potražiti kamp, Davor Šuker je najavio da će vjerojatno biti u jednom od gradova u kojima ćemo igrati, ili pokraj njega. Vedran Ćorluka kaže da se nudi Lokomotiv u Moskvi sa svojim domom, je li vama igračima svejedno? Odnosno , volite li više da ste u šumi, pokraj jezera, mora ili u gradu?

- Svejedno mi je. Ionako sam samo u hotelu, na treningu, zračnoj luci i stadionu. Kao i cijelu karijeru, vidiš jedino to.

Isto vam je, dakle, jeste li u Moskvi ili nekom selu kraj Sočija?

- Ha, sigurno da je Moskva super, velika, da ima kampova, kao što je rekao i Čarli, no nema veze gdje ćemo boraviti. Bitno je da ima u kampu svega, da nije daleko teren za trening...

25. travanj 2024 03:58