StoryEditorOCM
SportZADAR VEČERAS DOČEKUJE CIBONU

Naglić: Očekujemo punu dvoranu i uspjeh humanitarne akcije za pomoć Anti Ledenku!

30. studenog 2017. - 12:25
zadar_zvezda22-201117

Svoj prvi službeni nastup iz "fotelje" sportskog direktora KK Zadar, baš uoči ogleda Zadra i Cibone na Višnjiku, imao je Branimir Longin, međutim, nije se previše osvrnuo o hrvatskom košarkaškom derbiju HT Premijer lige nego je priču usmjerio prema sutrašnjici...

- Jedan od naših prvih poteza bit će da iz Škole košarke Zadar u okrilje kluba vratimo predkadete, koji će dobiti novog trenera. Juniori su već priključeni sveučilišnoj ekipi, a kroz nekoliko godina ovaj bi potez trebao uroditi s više domaćih igrača u prvoj momčadi kluba. Cilj je da se razvoj igrača od predkadetske dobi pa sve do seniorske košarke događa unutar kluba. Na ovaj način produžujemo razvojni put igrača do ulaska u prvu momčad Zadra – kazao je Longin.

Veliki sportski dvoboj će imati i humanitarni karakter, jer će dio prihoda od ulaznica biti namijenjen liječenju navijača Zadra, mladog Ante Ledenka. Akciju "Svi za Antu - dižite se Zadrani" prije nekoliko dana pokrenuli su zadarski navijači, pripadnici Tornada, a KK Zadar i ŠRC Višnjik na ovaj će način dati svoj doprinos.

- Na poziv naših navijača sudjelujemo u ovoj humanitarnoj akciji za Antu. Naravno da ćemo se i u budućnosti uključivati u slične akcije, kad god bude potrebno. Stoga pozivamo navijače da dođu na utakmicu u što većem broju jer dio prihoda od prodanih ulaznica ide njemu za pomoć – potvrdio je Longin.

Što se pak tiče parketa tu je podosta toga jasno, međutim, iz zadarskog stručnog stožera željeli su skrenuti pozornost na činjenicu da je na klupi Cibone odnedavno Ante Nazor koji je u nekoliko navrata kormilario baš "iz kuta" Zadra.

- Utakmice sa Cibonom uvijek su izazov. S novim trenerom Nazorom igrali su tek dvije utakmice, pa ne znamo puno o taktičkim promjenama u njihovoj igri što je donekle hendikep. Momčad koja u svojem sastavu ima igrače poput Luke Žorića, Marka Tomasa i Marina Rozića svakako treba maksimalno respektirati. Imaju motiv dokazati se i promijeniti loš ulaz u sezonu. Bit će to pravi derbi, očekujem što puniju dvoranu kako bi nam navijači i ovog puta pomogli, rekao je trener Aramis Naglić.

Na utakmici s Cibonom prvi će se put službeno ulaziti s brojačem karata, pa se navijače poziva da na utakmicu dođu ranije nego inače.

Utakmica se igra u četvrtak na večer s početkom u 18 sati.

26. travanj 2024 19:37