StoryEditorOCM
SportZADARSKI STOLNOTENISAČI IMAJU NAJBOLJEG IGRAČA LIGE

Tomislav Zubčić: Ako ovako nastavimo pobjeđivati bit ćemo prvaci!

Piše Ivica Gjergja
30. studenog 2017. - 16:20
T Zubcic

Na kraju jeseni beru se plodovi, a u našem slučaju "beru" se plodovi odigranih susreta u Prvoj hrvatskoj stolnoteniskoj ligi Zapad gdje je zadarski Donat na prvom mjestu, a njegov prvi reket Tomislav Zubčić, uvjerljivo najbolji igrač u parovima i pojedinačno.

Tomislav je u dosadašnjem dijelu natjecanja u jedanaest pojedinačnih nastupa ostvario jedanaest pobjeda, da bi prije dva dana, u Kup natjecanju, ostvario još jednu, ukupno dvanaestu u nizu. Impozantan podatak za člana Donata, čime je postao najbolji stolnotenisač lige, a kako je završena polusezone, Donat je prije svega zahvaljujući Tomislavu, ali i drugima u timu, prvi na ljestvici. Pa tko je Tomislav Zubčić, koji nam je po prezimenu odmah "zamirisao" da je neke "zadarske gore list"...

- Rođen sam u Zagrebu, tamo sam se školovao i završio Ekonomski fakultet. Moj otac je rodom iz Pridrage, u Zagreb je otišao na studij i nakon fakulteta je tamo odlučio ostati. U Pridrazi imamo kuću, ja sad živim u njoj, a treniram i igram u Zadru – priča nam Tomislav kojem preseljenje s kontinenta na more očito nije teško palo.

- Ništa mi ne fali! Zadovoljan sam što sam u Dalmaciji jer je neizmjerno volim. Kao i Zadar i moju Pridragu. Uostalom, odgajan sam da je volim, i jedino mjesto uz Zagreb gdje mogu živjeti za mene je Zadar. Kad mi se ove godine pružila prilika igrati za "Donat", ponudu sam prihvatio objeručke. Vidio sam da ljudi u klubu žele povratak u najviši rang natjecanja što zadovoljava i moje ambicije, jer mislim da Zadar treba imati stolnoteniski klub u Premijer ligi.

Što se tiče mog rezultata, nastavlja Tomislav, mislim da smo cijelu polusezonu odradili vrhunski, u skladu s našim ciljevima i i mojim očekivanjima, ali i formom koju sam imao u odnosu na naše protivnike. Zadovoljan sam rezultatom, uvjeren sam da ćemo tako nastaviti i u drugom dijelu sezone.

Što vam čeka u drugom dijelu sezone?

- Sezonu želim završiti kako sam je i počeo. Ne želim prekinuti ovaj pobjednički niz. Nadam se da ćemo to ostvariti i završiti je, ako je moguće, bez poraza, jer želimo ostvariti naš cilj, a to je plasman u Premijer ligu. U dosadašnjem dijelu naše konkurente dobili smo uvjerljivo, ni ja ni moji suigrači ne volimo gubiti, a kad je tako onda već sada, pun optimizma kažem - biti ćemo prvaci!

Pored pomaka u igri, pozitivne stvari se događaju i u organizacijskom smislu. Klub je krenuo u pronalaženje talenata?

- Naš član Ivan Zeljko zadužen je na razini kluba za promoviranje i otkrivanje stolnoteniskih talenata. U tom cilju ostvarena je suradnja sa četiri zadarske osnove škole gdje će se tražiti novi talenti. U klubu se ozbiljno radi, a Zadar je oduvijek imao odličnih stolnotenisača. Nadam se da ćemo ih i našim dobrim igrama privući još više u ovaj divan sport, kazuje Tomislav.

Tomislave ti dolaziš iz sportske obitelji?

- Da. Tata mi je igrao nogomet, mama je bila rukometašica, a sestra Martina je osvajačica bronce na Olimpijskim igrama u Pekingu u teakwondou. Bila je seniorska prvakinja Europe sa 16 godina, a ima medalje sa europskih i svjetskih prvenstva.

Kako si se privikao na Zadar?

- Zadar je grad po mojoj mjeri, dovoljno velik, dovoljno malen u odnosu na Zagreb, ali grad koji ima ono nešto. Za mene je to dobar "film", mogu sve obaviti brzo i u kratko vrijeme. Volim ljude, sviđa mi ambijent. Da ne duljim, ma "Zadar je najbolji"! U svemu. Sebe sam doveo u zadar, sada želim uvesti Donat u Premijer ligu, sa smiješkom će Pridražanin Tomislav.

 

Karijera Tomislava Zubčića

Tomislav je počeo trenirati u Industrogradnji sa šest godina, sa „Večernijim listom“ je bio pet puta prvak Hrvatske, a jednom je igrao i polufinale Lige prvaka. Za Donat je prvi put igrao 2011. godine Super ligu, potom je tri godine proveo u Munchenu, po godinu dana u Dubrovniku i Varaždinu, da bi se ove godine opet vratio u Donat. U karijeri je igrao s Zoranom Primorcem, Rokom Tošićem i Andrejom Gaćinom s kojim je u paru bio treći na svijetu.

25. travanj 2024 01:56