StoryEditorOCM
SportATLETSKI TRENERI U ZADRU

Održan dvodnevni seminar

Piše Ivica GJERGJA
4. prosinca 2017. - 15:24

U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Udruge hrvatskih atletskih trenera u Zadru (u hotrlu Kolovare) održan je dvodnevni seminar za atletske trenere. Na njemu je sudjelovalo 124 trenera iz cijele Hrvatske. Prvi dan seminara održana su teoretska predavanja, pa su tako Edis Elkasević , trener Sandre Perković i Andrej Hajnšek trener Sare Kolak , govorili o svom radu s olimpijskim pobjednicama. O radu Udruge hrvatskih atletskih trenera govorili su predsjednik i tajnik Predrag Saratlija i Ivica Šola. Održan je i okrugli stol na temu struke u Hrvatskom atletskom savezu na kojem su sudjelovali Predsjednik HAS-a, Ivan Veštić, izbornik seniorske reprezentacije Mladen Katalinić, te izbornici juniorske i kadetske reprezentacije Drago Palčić i Srećko Opašić.

Drugi dan seminar je održan na SC„ Višnjik „ gdje su održana dva praktična predavanja. Krešimir Jurlin je govorio o učenju tehnike atletskog hodanja, a Tonči Rubić o učenju tehnike bacanja koplja. Na ovom okupljanju trenera podijeljena su i priznanja najboljim trenerima u 2017. godini u izboru Udruge hrvatskih atletskih trenera ( UHAT ) a priznanja su dobili :

Edis Elkasević ( Mladost Zagreb ) u kategoriji seniorki, Marko Mastelić ( Ask Split ) u kategoriji seniora, Andrej Hajnšek ( Slovenija ) u kategoriji mlađih seniorki, Ljiljana Ćulibrk ( Agram Zagreb ) u kategoriji mlađih seniora, Antonija Žalac ( Agram Zagreb ) u kategoriji juniorki, Zlatko Tot ( Agram Zagreb ) u kategoriji juniora, Drago Palčić ( Križevci ) u kategoriji mlađih juniorki, Predrag Saratlija ( Ašk Zadar ) u kategoriji mlađih juniora, Ivica Nekić ( Benkovac ) u kategoriji kadetkinja i Siniša Cik ( Zagreb- Ulix) u kategoriji kadeta.

- Izuzetno nam je drago što smo mogli ugostiti ovoliki broj trenera , što su pored onog dijela za što su došli a to je edukacija i dobjanje priznanja upoznali i grad Zadar, vidjeli i osjetili "dar" SC Višnjika gdje se trenira. Svi su bili zadovoljni što nam je osobito važno kako za klub tako i grad Zadra, kazao nam je Ivica Šola trener u ASK Zadar.

25. travanj 2024 02:07