StoryEditorOCM
SportKK ZADAR SE S POBJEDOM VRATIO IZ SREMSKE MITROVICE

Odoljeli opsadi Mega Bemaxa i za koš ga nadmašili

4. prosinca 2017. - 21:23
normal_zadar-kk_zadar-kk_mega_leks-221016-08.JPG

SRIJEMSKA MITROVICA – Dvorana "Pinki". Gledatelja: 600.

MEGA BEMAX – ZADAR 71:73  (21:24, 14:21, 19:11, 17:17)

Suci: Radović (Hrvatska), Belošević (Srbija) i Javor (Slovenija).

MEGA BEMAX: Mushidi (6), Rebić (16), Sinovec (3), Čančar (11), Bitadze (2), Jovičić, Lazić (2), Koprivica, Samardžiski (5), Ennis (9), Fundić (17), Kapetanović.

ZADAR: Knowles (3), Bašić (1), Ivanov (14), Kraljević (1), Jelenković, Krajina (10), Bostic (27), Brzoja (1), Špralja (2) , Božić (11).

Svjetska košarkaška statistika će morati u svoje "knjige" debelim slovima upisati pobjedu Zadra u Srijemskoj Mitrovici, jer je nastala gotovo na crti nemogućeg.

Ili... Nije pretjerano pozvati se i na staru rubriku: "Vjerovali ili ne?" u kojoj će pisati kako je zadarska momčad u drugom dijelu utakmice upisala, 28 poena od čega 19 realiziranih slobodnih bacanja i devet poena iz igre.

Lako je zapisati one koji su imali mirnu ruku, odnosno, Joshua Bostic zabio je "tricu", a Luka Božić i Ive Ivanov za dva poena! Na koncu prava drama koju je nakon kratkotrajnog vodstva Mega Bemaxa, prekinuo Ivanov...

Onda je krenula prava opsada beogradske momčadi, međutim, nisu imali dovoljno mirnoće, s ni jedne pozicije, čak ni kod slobodnih bacanja, točnije, Nikola Rebić, jedan od njihovih najboljih igrača promašio je oba u trenutku novog moguće preokreta. Skok Ivanova i jedno realizirano bacanje Bašića odveli su našu momčad k iznimno vrijednoj pobjedi u gostima. I kad dobiješ jednu ovakvu utakmicu onda se stvarno moraš veseliti, kao što su i učinili Zadrani.

Inače, kroz prvo poluvrijeme sve je teklo kao med i mlijeko, razigrani Bostic je nemilice napadao koš domaćina, od njegove preciznosti i dodavanja Bašića, stalno je Megu tjeralo u očaj. Sve do 22. minute prednost Zadra iznosila je 11 poena, međutim, previše napravljenih gluposti očitovane u gubljenju lopte (17), jednako i u stvaralačkoj krizi u konačnici nije imalo veliku cijenu.

19. travanj 2024 10:54