StoryEditorOCM
SportVIRSKI BOĆAR OSVOJIO SEDMO MJESTO NA PRVENSTVU HRVATSKE

Darko Bašić: Pobijedio me sjajan momak i vrhunski boćar Naćinović!

Piše Kažimir Škrbić
5. prosinca 2017. - 21:59
IMG_0003.JPG

S dvije pobjede i dva poraza - konačni u četvrtfinalu - virski boćarski as Darko Bašić oprostio se od Prvenstva Hrvatske u disciplini pojedinac. S obzirom na viđeno u Rijeci i razinu igre koju je sam virski boćar nazvao „nezadovoljavajućom", bolje i više nije moglo. Dva puta je Bašić u skupini dobio županijskog sudruga na PH Krešimira Lergu iz „Slivnice" (11-10 i u repesažu 13-9), izgubio je od Nenada Tadića iz porečke „Istre" 5-13, također u skupini, i potom u četvrtfinalu upisao poraz 2-13 od famoznog 18-godišnjeg Matea Načinovića iz riječkog „Vargona".

Načinović je aktualni juniorski rekorder u brzinskom izbijanju sa sjajnih 47/47, već treću godinu igra u prvoligaškom društvu, a sada je upisao i naslov prvaka Hrvatske u pojedincu. Nakon Bašića, nanizao je tvrdu boćarsku kuku iz „Marinića" Paula Flega (10-9) te u finalu starog virskog znanca i reprezentativca Igora Hajseka (13-4) iz „Zrinjevca". Kako je i ranije u skupini glatko upisao dvije pobjede, jasno je da je trijumf protiv mlađahnog riječkog boćara za sve bio - nedosanjani san.

„Nisam igrao dobro, ali i da sam maksimalno odigrao taj četvrtfinalni susret vjerojatno bih izgubio. Bilo bi ljepše za oko u rezultatu, ali s obzirom na razinu igre koju je pokazao Načinović - ishod bi bio isti. Sjajan momak, korektan sportaš i vrhunski boćar", rezimira svoj riječki nastup Bašić. Prošle godine osvojio je srebro i donio Zadarskoj županiji pravo na dva boćara u završnici, a isto je ponovio i ove godine osvajanjem sedmog mjesta. Sljedeće godine na PH u pojedincu ponovno će finalisti Kupa Zadarske županije, pa Bašić zaključuje:

„To je bio primarni, osnovni cilj i drago mi je da je ostvaren. Sedmo mjesto na kraju zapravo i nije loše, pogotovo jer sam bio daleko od svojih boljih izdanja. Da sam imao barem 70 posto od svog uobičajenog šuta možda je moglo bolje, ili da sam imao sreće u ždrijebu četvrtfinala pa izbjegao Načinovića. Tko zna? Možda je kriv pun mjesec.

Kako god, ni igra ni rezultat nisu za pamćenje, ali nisam nezadovoljan". Već sljedećeg vikenda u Pazinu Bašić će ponovno na zogove gdje će mu se na PH u disciplini parovi pridružiti Igor Vučetić. Virski boćari dvostruki su uzastopni šampioni Zadarske županije, dominantni par koji ima i senzacionalno srebro s PH u Povljani od prije dvije zime. Ždrijeb im je za PH bio relativno naklonjen: igrat će protiv parova iz „Primoštena", „Svetog Luke" i „Ploča".

25. travanj 2024 16:27