StoryEditorOCM
SportNE PROPUSTITE U NEDJELJU

Štafetna biciklistička utrka na Musapstanu!

Piše I. Gjergja
8. prosinca 2017. - 12:56
plakat

Nakon što je zbog vremenskih prilika bila odgođena, štafetna biciklistička utrka MTB u Park šumi Musapstan održati će se u nedjelju 10. prosinca s početkom u 12 sati. Organizator BK Zadar poziva ekipe koje su se prijavile da ukoliko imaju bilo kakvih promjena u sastavu štafeta da iste pošalju na mail adresu: prijave@bkzadar.hr, ili, ukoliko neki klub želi prijaviti novu štafetu, da to učini najkasnije u subotu 9. prosinca do 12 sati.

- Prva zadarska štafeta nastupa u istom sastavu: Matek, Perinović, Srbić, Grgić. Ovom prilikom čestitamo Lovri na još jednom postolju u XCZLD na utrci održanoj u Šibeniku proteklog vikenda, kazuje nam Neven Pavić, tajnik BK Zadar.

Novost u drugoj postavi štafete BK Zadar je nastup višestrukog državnog prvaka Olivera Gojkovića koji se nakon polugodišnje stanke vraća aktivnom treningu i koji je prošle godine na musapstanskoj stazi kao četrnaestogodišnjak postigao fantastično vrijeme, 17:40 i plasirao se na 12. mjesto ukupnog poretka.

Pravo nastupa imaju svi licencirani i nelicencirani natjecatelji s ispravnim MTB biciklom. Električne bicikle nisu dozvoljene. Preporučena dobna granica za maloljetnike je 14 godina, uz obaveznu pisanu izjavu roditelja/staratelja. Svi natjecatelji mlađi od 18 godina dužni su donijeti pisanu izjavu roditelja/ skrbnika o suglasnosti za nastup na utrci. Maloljetnici mlađi od 14 godina mogu nastupiti isključivo uz pratnju roditelja/ staratelja.

Dužina staze 36 km (9 km po izmjeni). U slučaju iznimno loše vremenske prognoze utrka će biti odgođena za drugi termin o čemu će prijavljeni sudionici biti obaviješteni putem web stranice BK Zadra.


 

Kategorije

MJEŠOVITE ŠTAFETE (4 člana, 3 muška + 1 ženski član. Članovi štafete ne moraju biti iz istog kluba i mogu biti svih godišta).

MUŠKE ŠTAFETE (4 člana, 3 muška + 1 član OVER 50), štafeta smije biti sastavljena od 3 muška člana svih godišta + 1 muškog člana rođenog 1967. ili starijeg, članovi štafete ne moraju biti iz istog kluba).

U15 ŠTAFETE (štafeta smije biti sastavljena od 4 člana, vozača rođenih 2003. i mlađih, nema pravila ženskog člana i članovi štafete ne moraju biti iz istog kluba).


 

Pravila

Ekipe se sastoje od 4 člana, ženski član štafete starta u drugoj izmjeni i u drugoj izmjeni starta član OVER 50 iz muških štafeta. Start za prve vozače iz svih štafeta je zajednički. Pet minuta nakon starta prve izmjene sudac utrke poziva vozače druge izmjene na start. "Predaja štafete": u trenutku prolaza kroz ciljnu crtu vozača prve izmjene smije startati slijedeća izmjena i tako redom do 4. Sudac kontrolira izmjene. U slučaju prijevremenog starta ili ometanja starta ostalih ekipa, ekipa čiji član napravi prekršaj dobija kaznenih 15 sekundi na konačno vrijeme), u slučaju kraćenja staze slijedi automatska diskvalifikacija. Biciklistička kaciga je obavezna.


 

 

25. travanj 2024 23:16