StoryEditorOCM
SportŠAH ODIGRAN MEMORIJAL DINE MOROVIĆA

Mornar iz Splita najbolji!

Piše Ivica GJERGJA
11. prosinca 2017. - 19:43
sah2

Treći memorijalni turnir "Dine Morovića" odigran je u prostorijama Šahovskog kluba Zadar u spomen na nekadašnjeg uzornog člana ovog sportskog kolektiva te višestrukog prvaka i nezaboravnog učitelja mlađih generacija.

Naslov u ekipnoj konkurenciji šest sastava uz slavljenika Mornara iz Splita nastupili su Zadar 1, Zadar 2, Bibinje, Primošten i Šibenik. Pobjednici su imali u sastavu dva kadeta Čotić, Simunić.

Pojedinačni turnir 24 igrača osvojio je u odličnim partijama također član Mornara, Ante Šarić (22/23) ispred vrlo dobrih Ivana Jakića, Saše Režana, Branka Olića i Branka Vlaića.

Nakon nadmetanja svi sudionici su se ugodno družili u obližnjem restaurantu "Jadera", a treba istaći da je uoči tradicionalnog okupljanja prostor ŠK Zadar u ulici Brne Karnarutića preuređen „tip - top".

- Hvala svim akterima, pojedincima i sastavima. Naš klub će se u obnovljenim prostorijama više posvetiti mlađim naraštajima, napose kadetima, kao i organiziranju raznih turnira. U Zadru potencijala i talenata uistinu ne manjka, siguran sam da vrlo brzo možemo ponovno biti vrijedna i snažna šahovska destinacija na širem prostoru, ne samo u lokalnim okvirima, kazao Ivan Jakić, iz ŠK Zadar.

 

17. travanj 2024 00:54