StoryEditorOCM
SportHUMANITARNI BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR „FUTSAL ČAROLIJA“

Nastupa preko 100 sastava, zadarski internacionalaci protiv ekipe OŠ Voštarnica!

Piše Ivica Gjergja
14. prosinca 2017. - 16:12
Konferencija

U prostorijama TZ grada Zadra u četvrtak je predstavljeno 20. izdanje Humanitarnog Božićnog turnira „Futsal čarolija“. Uz predsjednik Udruge za mali nogomet Zadarske županije Marka Šimurine i Irene Dukić, ravnateljice "OŠ Voštarnica", pred novinarima su nastupili i nogometaši NK Zadra Dragan Župan i Tomo Gluić. Dragan i Tomo su inače organizatori revijalne utakmice domaćih igrača i zadarskih internacionalaca koji igraju u klubovima diljem Europe, a predvode ih Danijel Subašić i Ivan Santini. Oni će pod imenom Zadarska dica 23. prosinca igrati protiv zadarskih nogometaša okupljenih pod imenom OŠ Voštarnica. Novac prikupljen od revijalne utkamice ići će upravo toj, jedinoj odgojno-obrazovnoj ustanovi u Zadarskoj županiji u kojoj se provodi osnovno školovanje učenika s većim razvojnim teškoćama.

- Pred nama je uistinu prava čarolija. Počašćena sam time da je i ove godine odabrana naša škola kojoj će biti donirana sredstva od spektakla. Čast mi je i zadovoljstvo biti dio divne humanitarne akcije, mali nogomet je sam po sebi toliko bitan za naš grad, nešto što kao ključna stvar povezuje i stvara osjećaj zajedništva, a posebno turnir koji nam stiže idući tjedan. Tu su svi sudionici jednako vrijedni, nema privilegiranih, svi mogu sudjelovati, svi u tome uživaju, krasno je stvarno što smo i mi u ovo uključeni, hvala vam – kazala je ravnateljica škole Irena Dukić, dodavši da je škola

nedavno imala akciju osuvremenjivanja programa i metoda rada kako bi i đacima pružili školu po mjeri i specifičnim potrebama učenika.

- To je preduvjet za naš odgojno obrazovni rad. U tom smislu također hvala i malonogometašima. Osim materijalne koristi, lani su nam dali vjetar u leđa, osjećaj da su uz nas, što je jako bitno mališanima, to da su dio zajednice i ravnopravan dio društva, kazala je ravnateljica Dukić.

Predsjednik Udruge za mali nogomet Zadarske županije, Marko Šimurina istaknuo je da su "upravo oborili dva rekorda".

- Jedan je rekord oboren u broju prijavljenih ekipa kojih je ove godine točno sto, a drugi rekord se tiče broja ekipa na seniorskom muškom turniru koji je narastao za sedam, u odnosu na 2016., i sada broji 72 sastava. Turnir bi i kvalitetom postava trebao biti odličan, a nastupa i šest ženskih ekipa. U nizu humanitarnih akcija koju provodimo, ova je najjača i najveća, cilj nam je biti primjer i drugima, i na to sam ponosan. Naravno, htio bih se na pomoći zahvaliti i Gradu, kao i TZ grada Zadra.

Tomo Gluić je otkrio kao će Želimir Terkeš voditi momčad Zadarske dice, a Ferdo Milin ekipu OŠ Voštarnica.

- Drugu godinu za redom igramo humanitarnu utakmicu za našu školu, pozvali smo prijatelje zadarske nogometaše iz inozemstva, na taj način želimo napuniti dvoranu, kako bi došlo što više ljudi i da prikupimo što više sredstava u korist đaka. Dolazi dosta poznatih imena, na žalost u Španjolskoj i Italiji traje prvenstvena sezona i oni će izostati, no podrška je njihova duhom nesumnjiva, kazao je Dragan Župan.

Turnir počinje u ponedjeljak, a izvlačenje parova je u petak navečer na Adventu.


 

NASTUPAJU KOŠARKAŠI JAZINA ARBANASA

Na turnir se prijavila i momčad KK Jazine Arbanasa.

- Htjeli smo da igraju četiri zadarska košarkaška sastava. Uputili smo pozive, ali, eto, nadamo se da će se javiti naredne godine, da će im dobar nastup Jazina Arbanasa biti poticaj za dolazak u idućim izdanjima, kazao je Marko Šimurina.

26. travanj 2024 11:42