StoryEditorOCM
SportFOTO: SLAVLJE NA VIŠNJIKU

Zadar nadigrao Budućnost, lidera ABA lige!

15. prosinca 2017. - 21:19
zadar_buducnost17-151217

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 4002.

ZADAR – BUDUĆNOST 78:69 (17:15, 19:11, 18:25, 24:18)

Suci: Petek i Majkić (Slovenija), Savović (Crna Gora).

ZADAR: Knowles (10), Bašić (2), Ivanov (7), Kraljević, Jelenković, Krajina (8), Bostic (20), Vuković (19), Brzoja (5), Špralja (2), Erslan, Božić (5).

BUDUĆNOST: Ivanović (5), Se. Šehović (2), Starovlah, Gordić (11), Bojić, Ilić (5). Z. Nikolić (8), Gibson (21), Popović (8), Landry (9), D.Nikolić.

 

Snagu jednog novoga Zadra na svojim je leđima osjetila i Budućnost lider regionalne ABA lige, momčad koja je u konačnici morala priznati poraz. I njima valja odati priznanje jer su se uspjeli vratiti s minus deset na poluvremenu, te su na taj način košarku na Višnjiku učinili skroz uzbudljivom.

Ovacije navijača s tribina nisu se stišavale dugo iza posljednjeg sučevog zvižduka, iskoristio se i glazbeni "bis" ili "dođite ovamo" uz...." Igraj Zadre volim te!

Očekivano, Zadar se na otvaranju nastojao nametnuti, međutim, bolje su se snašli gosti, pa se činilo kako će zarana ovladati igrom. Ali, brzo im je uzvratio Bostic, praktički bio jedina prijetnja za obranu Budućnosti.

Nedugo zatim, njemu se priključio Krajina i prvi odmor dočekali su Zadrani s dva poena viška. Onda je došla jedna od sušnijih minuta u regionalnoj ABA ligi, prvenstveno to vrijedi za momčad iz Podgorice, koja za svu svoju smušenost u napadu nije obilatije kažnjena.

Istina, Zadar je tricama Knowlesa i Bostica napravio prvu značajniju razliku (24:15), ali je prednost trebala biti izraženija, jer su gosti na svoj prvi ubačaj u drugoj dionici čekali punih šest minuta. Jest, imao je i Zadar prazan hod kroz upola manje vremensko razdoblje. I kad je bilo posve izgledno kako se Budućnost opasno naginje nad rezultatskim ponorom ukazao im se Gibson, kojem je pak uzvraćao Brzoja.

Ključnu tricu zabio je Vuković i spriječio da se Zadar nakon odlaska na dvoznamenkastu prednost (30:19) spusti u manje zanimljivu zonu. Ali, jesu posrnuli u trećoj četvrtini i to u njenom začetku, kad se naletjelo na neku novu, rastrčaniju i raspucaniju Budućnost (38:38).

I da nije bilo Bostica, bitno teže bi se preživjelo kontre Popovića i trice Gibsona, odnosno, Gordića (43:49)... Izgledalo je na trenutku kako je kriza na vrhuncu, ali je Aramis Naglić uslišao glas publike koja je zazivala ulazak Vuković. I pogodio je njegovim uvođenjem jer mu je spomenuti igrač tricom vratio prednost (52:51), koju je prije ulaska u zadnju četvrtinu malo podebljao tko drugi nego Bostic.

Nastavio je Amerikanac u novom vremenu, pomogao je i Božić (59:51)... Ubrzo je na drugoj strani pozornice "zasvirao" Gibson i utakmica je pet minuta kraja krenula u rezultatsku neizvjesnost, napose nakon Knowlesova tri poena i Vukovićevog NBA zakucavanja iza kojeg je odskočio "na vrh dvorane"...

Božić je nizao skokove, istodobno se Budućnost korak po korak s crte slobodnih počela primicati. U "tricaše" se dvije ipo minute prije kraja upisao i Ivanov (71:62), pa je krenula rasti temperatura na tribinama. I podigla se na najvišu razinu, jer je Vuković opet briljirao u šutu z tri poena, Knowels je realizirao iz kontre i onda novo javljenje Vukovića, zakucavanje za kraj priče.

20. travanj 2024 02:52