StoryEditorOCM
SportSTIŽU FUNCUTI, TORNADO PRIPREMA CORTEO

Okršaj Zadra i Šibenika bit će žestok na parketu Višnjika, domaćine zanima samo - pobjeda!

17. prosinca 2017. - 19:04
sibenik_zadar28-270117

Sinonim  za veliki dalmatinski derbi, nikad kao ove sezone, nosi susret Zadra i Šibenika, dva kluba koja iza sebe imaju zavidne rezultate. Zadrani briljiraju u ABA ligi, dok su Šibenčani čvrsto na vrhu jer ne znaju za poraz u prvenstvu Hrvatske.

U skupinu onih igrača koji u posljednje vrijeme igraju na iznimno visokoj razini, nedvojbeno je Lovre Bašić, od čijih dodavanja "žive" njegovi suigrači. Slobodno se može zaključiti kako je došao na svoje, odnosno, igra na dobrobit sebe i momčadi. Opustio se posve...

- Drago mi je što sam u pravom trenutku uhvatio ritam, jeste možda je to nekako previše trajalo, međutim u ovom pobjedničkom nizu kojeg imamo brzo se zaboravo ono što je bilo. Uostalom, nema nikakve potrebe vrtjeti film unatrag, važno je okrenuti se minutama koje dolazi – okrenuo je Bašić priču prema derbiju HT Premijer lige, jer u goste dolazi Šibenik, momčad koja prpošno ističe svoju neporaženost.

- Pred nama je zahtjevna utakmica. Šibenik je momčad koja je jedno od ugodnijih iznenađenja domaćeg prvenstva. Iako su ostali bez većine igrača iz prošle sezone, uspjeli su stvoriti dobru kemiju u momčadi, što pokazuje i stanje na ljestvici. Međutim, i mi smo u dobroj seriji, igramo pred svojim navijačima i zanima nas isključivo pobjeda - veli Bašić.

Uguramo li u dvoboj koji slijedi i činjenicu da su Šibenčani, otkako je otvoren Višnjik znali pružati dobre partije u dvorani Krešimira Ćosića. Uz to ,igraju na "pogon" entuzijazma i sportske drskosti, pa nije ni čudno što  se može čuti kako spremaju iznenađenje...

- Iznimno je važno na pravi način otvoriti utakmicu, odnosno, odmah u začetku postaviti stvari na svoje mjesto i ne dozvoliti da se suparnička momčad drži u nekom rezultatskom egalu. Za tako nešto će nam biti potrebna čvrstina u obrani kakvu smo nedavno iskazali protiv Olimpije i Budućnosti u regionalnoj ABA ligi. Jasno, realizacija u napadu također mora biti na zavidnoj razini, misli Bašić.

Svoje minute više nego korisno redovito podcrta  Mislav Brzoja na kojeg trener Aramis Naglić koji stalno ističe njegovu igru u obrani.

-Nikome ne priznamo da je u našoj dvorani favorit. Pobijedili smo lidera ABA lige Budućnost, a vjerujem da to možemo ponoviti i protiv Šibenika. Oni su dobra momčad s nekolicinom kvalitetnih igrača poput Vitalija, Bundovića, Radovčića, Bašića... Ipak, ako budemo pravi onda sam uvjeren da će bodovi ostati na Višnjiku. Susjedski je derbi, očekujem odličnu atmosferu s tribina koja će nam biti dodatan vjetar u leđa - zbori Brzoja.

Netom po završetku ogleda protiv Budućnosti Naglić je po tko zna koji put pozvao na stišavanje euforije koja je htjeli ili ne  primjetna uokolo svlačionice Zadra. I zato je dobro da trener  zadrži razboritost unutar momčadi, u čemu očito uspijeva, jer nije se moglo "uloviti" nekakvo istrčavanje izjavama....

-Nema potrebe za velikim isticanjem dobrih rezultata, jest u dobrom smo ritmu, imamo publika uz sebe, ne mogu ne ponoviti kako je predivno igrati kad je  ozračje na tribinama takvo. Zajedništvp je naš forte. Što se tiče Šibenika, riječ je o  momčadi koja nema poraza u ligi svakako treba respektirati, kao i posao koji tamo radi trener Anzulović. Tako se i pripremamo za utakmicu, ozbiljno i motivirano. Na koncu, imamo obavezu prema sebi i prema našim fantastičnim navijačima odigrati još jednu pravu utakmicu i nastaviti seriju pobjeda-  kazao je Naglić.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 20 sati.

Nekako uvijek kad  je "na programu" susjedski derbi dodatno zažive i navijačke aktivnosti,  pa je "Corteo" kojeg od slavnog Foruma do dvorane na Višnjiku priprema Tornado, poticaj više za momčad  Zadra. Valja vjerovati kako će ogled na parketu i tribinama, jer se očekuje i dolazak šibenskih Funcuta, proteći u sportskom ozračju.(dž)

 

 

 

19. travanj 2024 11:38