StoryEditorOCM
Sport26. MEĐUNARODNI BOŽIĆNI HRVAČKI TURNIR U ZAGREBU

Roko Strika srebrni!

Piše Ivica Gjergja
18. prosinca 2017. - 11:58

U Zagrebu na Pešćenici održan je 26. Međunarodni Božićni hrvački turnir za dječake i kadete. Na njemu su sudjelovale 33 ekipe, ukupno 198 natjecatelja iz Slovenije, Grčke, Srbije, Mađarske, Češke, Rumunjske, Poljske, Moldavije, Italije, Bugarske i Hrvatske. Zadarski hrvači su nastupili na jakom turniru, pa smo uz pomoć trenera Vladimira Menčeka iznijeli što su to oni napravili, idemo redom: 

Roko Strika natjecao se u kategoriji do 66 kg u konkurenciji osam hrvača, a ostvario je dvije pobijede i jedan poraz te je osvojio ukupno treće mjesto. Roko je prvu pobjedu ostvario protiv Brož Davida iz Češke, no onda je izgubio od Mihaela Salajca iz HK Hrvatski dragovoljac. Salajec je izborio finale i tim rezultatom omogućio Roku borbu u repasažu protiv Josipa Gretića iz HK Lika. Roko je to iskoristio na najbolji mogući način i pobjedom došao do trećeg mjesta.   

Šumski Josip, inače aktualni prvak Hrvatske grčko-rimskim načinom i srebrni u slobodnom načinu hrvanja, natjecao se u kategoriji do 53 kg. Na ovom međunarodnom turniru imao je odličnu pobjedu protiv Pretković Domagoja iz HK Vindija. U borbi protiv Manchia Masima iz Italije upisao je jedan nesmotreni poraz nakon dvije izgledne mogućnosti za pobjedu što ga je kasnije koštalo nastavka natjecanja.

Kolega Moreno, aktualni prvak Hrvatske natjecao se u kategoriji do 73 kg. Upisao je dva poraza protiv Olei Alessandra iz Italije i u repasažu od Molanar Davida iz HK Partizan te se oprostio od ovog međunarodnog turnira.

Šime Urić u kategoriji do 47 kg prvu borbu protiv Kuručev Vanje iz HK Partizan upisao je poraz, a kako Vanja nije nastavio pobjede do finala i naš Šime je završio ovo natjecanje bez medalje.

- Ukupno gledajući možemo biti zadovoljni samim tim što smo ove godine osvojili 92 medalje (22 zlata, 29 srebrnih i 41 brončane), a samo se s jednog natjecanja nismo se vratili s osvojenom medaljom. Najvažnija natjecanja u godini bila su nam Prvenstva Hrvatske na kojima smo ove godine osvojili 16 medalja u svim uzrasnim kategorijama osim u uzrastu kadeta i to 2 zlata, 4 srebra i 10 brončanih medalja.

Podsjetio bi da je naš međunarodni turnir Zadar open doživio svoje 6 izdanje i ostvario sva naša očekivanja, vjerujemo kako je upravo kvalitetna organizacija doprinijela velikom interesu za hrvanjem u našem gradu. Nakon kratke pauze između Božića i Nove godine nastavljamo sa klupskim pripremama i nestrpljivo očekujemo novu sezonu natjecanja, kazao je zadovoljni trener Menčik.

25. travanj 2024 13:52