StoryEditorOCM
SportZAVRŠEN MALONOGOMETNI TURNIR KUP GRADA BIOGRADA

Zadar II bolji od Raštana!

Piše Ivica Gjergja
12. siječnja 2018. - 17:45
Zadar II.JPG

BIOGRAD – Dvorana osnovne škole. Gledatelja 600. Suci: Zdenko Bakarić i Josip Viduka.

RAŠTANE – ZADAR II 0:1

RAŠTANE: Birkić, A. Mikulić, Božinović, F. Mikulić, Colić, Šamija, Čirjak, M. Katuša, P. Katuša: Voditelji: Ive Serdarević i Alen Sinovčić.

ZADAR II: Pinčić, Čulina, Anić, Jurić, Čule, Genda, Bašić 1, Remšak, Tokić, Šarić. Voditelj: Drino Kevrić.

Dugo se čekalo finale Kupa grada Biograda koje je u svemu ispunilo svoju "zadaću". Naime, obje momčadi su krenule u susret borbeno i ofenzivno bez ikakvog respekta prema suparniku jer se obje momčadi dobro znaju, odigrali su bezbroj susreta. Pokušavali su obje doći što prije do gola no vratari i obrane protivnika su znali sve napade odbiti, zaustaviti. Na parketu se vodila rovovska borba, a u toj borbi je bilo vica u igri, dobrih udaraca na gol, driblinga i svega onoga što si mali nogomet može pružiti. U takvom događanju na terenu gledatelji su uživali na tribinama uz gromoglasno navijanje za svoje.

Jedan gol je odlučio pobjednika, a to je bio zgoditak Josipa Bašića postignut na osobit način u 14. minuti susreta. Naime, njegova obrana zaustavila je jedan napad Raštana, proturila loptu u for za Bašića koji je okrenio jednu "prepreku" i pored nemoćnog vratara zabio za vodstvo. To vodstvo je ostalo do kraja susreta nije se mijenjalo uz veliki napor pobjednika da ga očuva. Zasluženo je Zadru II pripao pokal pobjednika, a da je pobjeda otišla i na stranu Raštana ne bi bilo nezasluženo.

Treba spomenuti i sudački dvojac Baklarić - Viduka koji su znali održati utakmicu na razini, a sve one koji bi i pokušali iscenirati bilo kakav prekršaj na parketu sankcionirali su bez iti malo respekta. I njima pripadaju čestitke jer je bilo dosta pozitivnog "andrenalina" na susretu, kojega su znali suzbiti.

S osmijehom na licu poslije pobjede bio je mladi voditelj Zadra II Dino Kevrić:

- Presretan sam! Ne, nije mi ovo prvi trofej osvojen na turniru, ali mi je najdraži, jer je izvojevan u strašno dobroj i dinamičnoj utakmici. Bio je to susret na prvoligaškoj razini. Mi smo kompaktna momčad koja ima posebnu kemiju, čestitam mojim dečkima, kazao nam je Dino.

Gotovo dva tjedna, iz večeri u večer, Biograđani su uživali u tradicionalnom malonogometnom turniru Kup grada Biograda. Ove godine turnir je bio pozivni i na njemu su sudjelovale 16 momčadi, sve s područja bivše Općine Biograd, podijeljene u četiri grupe.

Na finalu je kao uostalom i tijekom svih večeri održavanja turnira bilo veličanstveno. Preko 600 ljudi okupilo se da bi pratili nogometni sraz dva sastava koja su tijekom turnira najviše pokazala. Zasluge za organizaciju i uspjeh turnira treba odati vodstvu nogometnog kluba Primorac koji su uspjeli na pravi način povezati igrače, ekipe, publiku i vrhunske nogometne izvedbe.

 

SUSRET ZA 3. MJESTO

BIOGRAD I – VRANA 5:3

BIOGRAD I: Baričić, Perica, Mijat, Radman 1, Birkić, I. Lukić, Vuković 2, L. Lukić 1, Krklješ, Vidaković 1, J. Lukić. Voditelji: Željko Pešić i Boris Mihalić.

VRANA: Rogić, Banđen, Čirjak, Knežević, M. Čirjak, L. L. Knežević, Prtain1, I. Čirjak 1, Barišić 1, L. Prtain, Knez, Šarić. Voditelji: Luka Knežević i Mario Đodan.

Oba sastava su pružila dobru i lijepu igru, no Biograđani su svoje prilike znali bolje iskoristiti, dok dečkima iz Vrane to nije uvijek polazilo za rukom...

 

Najbolje momčadi i pojedinci:

Prvo mjesto: Zadar II

Drugo mjesto: Raštane

Treće mjesto: Biograd I

Najbolji igrač: Marko Božinović (Raštane)

Najbolji strijelac: Dragan Radman (Biograd I)

Najbolji vratar: Jakov Pinčić (Zadar II)

26. travanj 2024 23:17