StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE U CIKLOKROSU

Maja Perinović najbolja juniorka Hrvatske!

Piše I.Gjergja
15. siječnja 2018. - 15:39
M PERINOVIC

U organizaciji BK AXA u Puli je u nedjelju održano Prvenstvo Hrvatske u ciklokrosu. Na njemu već desetu sezonu zaredom sudjeluju i članovi BK Zadar. Ova disciplina objedinjava elemente cestovnog i mtb biciklizma s trčanjem i savladavanjem prepreka. BK Zadar je sa pet osvojenih državnih medalja postao i najtrofejniji klub natjecanja, a odličja su osvojili Paulo Grgić (2. mjesto - kat. U-15), Marko Bilosnić (3. mjesto - kat. U-14), Neven Pavić (2. mjesto - Veterani C), dok su u ženskim kategorijama dva naslova državnih prvakinja donijele Maja Perinović u svom prvom seniorskom nastupu i njena mlada kolegica Slavka Barešić među djevojčicama do 15 godina.

Maja je iznimno zahtjevnu stazu od pet krugova na pulskoj Verudeli savladala u vremenu 46. minuta i 41. sekundu ispred Anie Žufić (BK Maraton Beciklin) i Karmen Škiljić (BBK Pakoštane), time postala prva Zadranka biciklistica s naslovom seniorske prvakinje Hrvatske.

Na proglašenju pobjednika u Puli Maji Perinović je dodijeljena nagrada za najbolju juniorku u prošloj sezoni, kao najznačajnija nagrada Hrvatskog biciklističkog saveza za Biciklistu godine 2017. Podsjetimo da je Maja zaslužila to plasmanom na 10. mjesto Europskog prvenstva održanog u Danskoj prošlog ljeta.

Također je Biciklistički klub Zadar za svoje natjecateljske i organizacijske aktivnosti i rezultate proglašen i nagrađen priznanjem HBS-a za najbolji cestovni biciklistički klub Hrvatske u minulih godinu dana. Što reći nego bravo.

-Iznimno smo svi ponosni i zadovoljni ostvarenima rezultatima u prošloj godini, a i naše nagrade kako Maji tako i svim natjecateljima kluba raduju. Sretni smo! Ne ostaje nam ništa drugo nego nastaviti ovim „tempom" dalje, kazao nam je predsjednik BK Zadar, Božo Kotlar.

18. travanj 2024 23:40