StoryEditorOCM
SportKUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA, FINAL EIGHT, IGRA SE U ZADRU

KK Zadar kao domaćin igra protiv Sonik Puntamike!

Piše I.Gjergja
16. siječnja 2018. - 15:05
Parovi kupa

Ovogodišnje izdanje Kupa „Krešimir Ćosić", čiji je domaćin KK Zadar, odigrati će se u Zadru Final Eight.

Danas su u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza izvučen žrijeba Final Eight. Prije samog službenog, odnosno tehničkog dijela izvlačenja parova, prisutnim predstavnicima klubova i medija obratio se predsjednik HKS-a gospodin Stojko Vranković.

Parovi Final Eight Kupa 'Krešimir Ćosić' su:

1.Zagreb - Cedevita
2.Šibenik - Zabok
3.Škrljevo - Cibona
4.Zadar - Sonik Puntamika

-Kao što smo rekli, 20. je godina otkako se hrvatski kup naziva po legendi Krešimiru Ćosiću. Domaćin je grad Zadar i iskreno se nadam jednom festivalu hrvatske košarke u gradu u kojem je Krešo napravio svoje prve košarkaške korake, gdje se formirao kao igrač i osvojio sve što se moglo osvojiti. Nadam se da ćemo gledati dobre utakmice u ispunjenoj dvorani i da će to Zadar organizirati onako kako to najbolje zna, kazao je Vranković.

Ljerka Ćosić, supruga Kreše Ćosića:

- Kad se čovjek osvrne unazad, onda zapravo ne može vjerovati da je već toliko prošlo otkako Krešo nije s nama. Naravno, veseli me Zadar, ali moram reći da svi koji su organizirali Kup da je svugdje bilo posebno na svoj način. I u Zagrebu, na kraju krajeva i kad smo bili u Vukovaru, isto tako jedna lijepa priča, Split...Zadar je poseban zato što je Krešo zaista na poseban način bio vezan uz Zadru, ali je on bio vezan i za sve ostale klubove tako da, hvala svima.

Željko Žilavec, direktor KK Zadar, kao domaćin kazao je:

-Drago mi je da nam je ukazano povjerenje Saveza kao domaćinima Kupa. To je iznimna čast i ponosni smo na to što ćemo biti domaćini 20. izdanja Kupa 'Krešimir Ćosić'. Nadam se da ćemo opravdati to povjerenje i da će to biti četiri dana festivala hrvatske košarke.

Mirko Jošić, predsjednik Sonik - Puntamike:

-Gdje će suza nego na oko, igramo protiv Zadra! Dakako da se šalim no izuzetno mi je drago što igramo s njima. Vidjeti će se gdje smo, znam oni su favoriti no i mi imamo što reći, kratak je bio Josšić. Final Eight Kupa „Krešimir Ćosić", odnosno 20. izdanje Kupa „Krešimir Ćosić" održat će se u Zadru od 14. do 17. veljače 2018.

Utakmice ćete moći pratiti na TV Arena Sportu i na HRT 2.

Raspored utakmica:
14. veljače 2018. - dvije četvrtfinalne utakmice 15. veljače 2018. - dvije četvrtfinalne utakmice 16. veljače 2018. - polufinalne utakmice 17. veljače 2018. - finale
 

19. travanj 2024 21:34