stdClass Object ( [id] => 24021 [title] => Goran Vučević: Sram me!; Buljan: Nema kazni, nezasluženo smo izgubili [alias] => goran-vucevic-sram-me-buljan-nema-kazni-nezasluzeno-smo-izgubili [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Poraz Hajduka od Croatije Sesvete spada doista u raritetne. Posebno zbog toga što dokazuje kako „bijeli“ još uvijek nisu sazreli i u oscilacijama kadri su prkositi svim realnim prognozama.

Kako razumno objasniti da je Hajduk u kolovozu izgubio u Zagrebu od Zagreba sa 0:3, onda je u rujnu svladao u Maksimiru Dinamo sa 2:0 (što mu tako okruglo i glatko nije uspijevalo 48 godina!), da bi sada, u listopadu izgubio od novaka, apsolutnog debitanta u HNL, od Croatije Sesvete sa 0:1.

U tu priču kontra metropolskih momčadi mogao bi stati i čudnovati 3:3 remi protiv Inter Zaprešića u Poljudu. Daleko najbolju partiju Hajduk je protiv metropolskog četverokuta pružio protiv – Dinama! E, da je više Dinama u ligi, lako bi Hajduk s njima na kraj izišao?!

Navijači bi na to dodali:

- Daj nam Dinamo, da se igramo...

A 0:1 protiv Sesveta zaboljelo je posebice trenera „bijelih“ Gorana Vučevića. Najprije je sazvao sastanak u svlačionici na kojem je „dobro opra' igrače“, a onda je pred novinarima kazao:

- Previše sam razočaran, sram me. Hajduk ne smije sebi dozvoliti da protiv Inter Zaprešića i Croatije Sesvete od šest bodova osvoji samo jedan. To mogu biti kvalitetne momčadi, ali to za Hajduk nije i ne može biti opravdanje. Pokopale su nas neoprostive individualne greške i ovo je jedan od najtežih poraza koje sam mogao uopće zamisliti. Sramim se, a to sam rekao i igračima maloprije na sastanku.

I oni neka se srame.

- Ljut sam, opra' sam ih dobro, to se ne smije događati – priznao je Vučević pred novinarima u ponedjeljak.

Hajduk je nakon trijumfa protiv Dinama u maksimiru prije dva tjedna uradio pet koraka natrag i ne da nije profitirao na novi kiks Dinama u Koprivnici, nego je sada pet bodova iza „modrih“. Vučević radije ne govori o šampionskoj utrci:

- Mislim da je to prenaglašeno, tu smo da uradimo najbolje što možemo, bez nekih imperativa... Slažem se da protiv Croatije Sesvete nismo ni igrali toliko loše, ali se poklopilo previše loših stvari. I krajnji rezultat je poraz. To je ono najgore. I saznanje da momčad ipak nema pravi karakter, nema pobjedničkog duha, pravi neoprostive greške, ma koliko se oni trudili na igralištu. Sve to sam rekao i dolje njima...

Igralo se fantastično 35 minuta, trener domaćih Ljupko Petrović je rekao da je imao veliku sreću i da je Hajduk trebao voditi sa 4:1, bilo bi realno.

- Čak bih se i složio i rekao da da je gospodin Petrović u pravu- I nije to ni bilo tako strašno... I neki napredak u igri je vidljiv jer se teži nadigravanju, nadmećemo se, naše šanse u bile izražene... Ali, poraženi smo i neću se prat' i tražiti opravdanja, jer mi nismo dobili nego izgubili.

Nije prvi put da Vučević poseže iskreno za svojim intimnom razmišljanjima i da ih dijeli pred novinarima. U kolovozu je bilo teško s jedva četiri boda na kontu, a sad sa pet manje od Dinama stanje je daleko od kompromitiranoga:

- U redu, ali ja ne vidim tu moć kod mojih igrača koja bi se iskazala u kontinuitetu. Fali mnogo toga. I nije samo stvar u tome reći kako nam je nedostajala nekolicina važnih igrača. Neoprostive su individualne greške i ja ne znam kako to uopće riješiti.

To malo čudno zvuči, „ne znam kako riješiti“...

- Ja znam točno što mi je raditi i vraćam se na početak. Znam u čemu je stvar, jer igračima ne mogu zamjeriti na trudu, oni se trude, treniraju. Ja imam što imam, a oni mi očito ne mogu dati ono što bih htio, oni mi ne mogu dati više, jer to očito nisu u stanju.

Sankcije?

- Ma ne. Kako ih kazniti kad se trude? Ja znam točno kako dalje, predstoji nam veliki rad i probati izvući se. Da se razumijemo, i ja lutam, koga staviti, kako sastaviti. Još uvijek tražim najbolje rješenje – priznaje Vučević.

Dobro je za Splićane što je Dinamo slabašan, njegovih pet punata fore izgledaju sićušni kad god se sjetite 2:0 Hajdukove predstave u Maksimiru. Ljupko Petrović podsjeća da ga je Hajduk nadigrao, a da se Dinamo provukao protiv njegovih „ljubičastih“ na početku sezone kad su igrali u Velikoj, mada je rezultat bio dijametralno suprotan. Rezultat vara.

Vučević se vraća na početak, ali u nekim akcijama što ih „bijeli“ sroče, posebice u prvih 35 minuta, vidi se napredak, pa neka baluna nema u protivničkoj mreži. Smeta što dobra igra traje isključivo 35 minuta (kao protiv Deportiva); u nastavku nakon promašenih šansi kao da ponestane samopouzdanja, pa time i motiva.

- Moramo raditi i raditi. Idemo u Makarsku sad tri dana na novi mini-ciklus i idemo tamo žestoko trenirati kako smo to činili i u Postirama na Braču prošlog mjeseca, pa je po slikama u medijima ispalo kao da smo bili na ljetovanju. Idemo raditi! – najavio je Vučević.

Oštar je bio i sastanak stručnog stožera s igračima, trener Goran Vučević je pred igračima iznio svo svoje razočaranje, međutim otklonjene su špekulacije u možebitne novčane kazne. Sportski direktor „bijelih“ Ivan Buljan nam je rekao:

- Ne, nikad nisam bio pristalica novčanih kazni, posebno kad se radi o posve specifičnoj utakmici u kojoj je poraz, mislim, sasvim nezaslužen. Po svim događanjima na terenu mi smo trebali pobijediti, a ne izgubiti...

To ne znači da problema nema, a sportski direktor kao kreator „igračke ruže“ kaže da se još više mora pozabaviti – selekcijom nogometaša:

- Mi smo usred procesa koji traje i ja bih, unatoč gubitku od Sesveta, rekao da smo na pravom putu. Dapače, uvjeren sam u to! Treba nam vremena i strpljenja i određeni profil igrača da se popunimo, ali to je već stara priča koju svi znamo.

Buljan se slaže s trenerom i kaže:

- Greške se događaju, pojedinci su očito limitirani i kako ćeš sad posegnuti za kaznama kad se igrači trude. Ne ide im, griješi se, nisu zbog toga ni sami krivi... Jednostavno, to je tako i gotovo...

Pa treba stalno tresti sito i rešeto, probirati kadar.

Kako bi se reklo, radnici/nogometaši primaju se i otpuštaju svakog dana!

slaven alfirević

Svi su prvotimci isti

Je li Živković mogao bolje reagirati kod jedinog gola, Palić ga je predriblao?

A Subašića je lobovalo, je li Palić naš novi Maradona ili je to bila i golmanova nepreciznost u istrčavanju?

- Ma, milijun grešaka smo učinili i ne bih ništa pojedinačno komentirao. Svi su mi prvotimci isti, nije ni njima lako – riječi su Vučevića.

Dva bila asa

Senijad Ibričić bio je bolji od ostalih, najmanje siv od „blijedih“, ali nije pomoglo. K tome, „krtica“ u dojučer njegovom travnjaku je izdala, šut mu je usmjerila u – vratnicu.

- Ni Ibričić još nije pravi, nema kontinuitet – osvrnuo se Vučević jednom rečenicom i na svog igrača najplemenitijeg kova.

Opet smo pitali zar je Mario Tičinović baš morao otići s reprezentacijom „školaraca“, kad je već na Hajdukovom falkultetu:

- Tražio sam mogućnost da mi Tičinović ostane, ali su mi u klubu objasnili da se Savezu i reprezentaciji igrač mora odazvati.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-10-06 15:34:25 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-10-06 18:35:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-10-06 18:15:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7247 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/10/06/Sport/vucevic_gora.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x467" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4775276 Threads: 5 Questions: 164634566 Slow queries: 71384 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4847789 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 42 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/goran-vucevic-sram-me-buljan-nema-kazni-nezasluzeno-smo-izgubili-24021 [printLink] => /sport/hajduk/goran-vucevic-sram-me-buljan-nema-kazni-nezasluzeno-smo-izgubili-24021?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 90348 [name] => croatiahajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => croatiahajduk [link] => /tag/croatiahajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Goran Vučević: Sram me!; Buljan: Nema kazni, nezasluženo smo izgubili [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-08-55-59-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/10/06/Sport/vucevic_gora.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/10/06/Sport/vucevic_gora.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Poraz Hajduka od Croatije Sesvete spada doista u raritetne. Posebno zbog toga što dokazuje kako „bijeli“ još uvijek nisu sazreli i u oscilacijama kadri su prkositi svim realnim prognozama.

Kako razumno objasniti da je Hajduk u kolovozu izgubio u Zagrebu od Zagreba sa 0:3, onda je u rujnu svladao u Maksimiru Dinamo sa 2:0 (što mu tako okruglo i glatko nije uspijevalo 48 godina!), da bi sada, u listopadu izgubio od novaka, apsolutnog debitanta u HNL, od Croatije Sesvete sa 0:1.

U tu priču kontra metropolskih momčadi mogao bi stati i čudnovati 3:3 remi protiv Inter Zaprešića u Poljudu. Daleko najbolju partiju Hajduk je protiv metropolskog četverokuta pružio protiv – Dinama! E, da je više Dinama u ligi, lako bi Hajduk s njima na kraj izišao?!

Navijači bi na to dodali:

- Daj nam Dinamo, da se igramo...

A 0:1 protiv Sesveta zaboljelo je posebice trenera „bijelih“ Gorana Vučevića. Najprije je sazvao sastanak u svlačionici na kojem je „dobro opra' igrače“, a onda je pred novinarima kazao:

- Previše sam razočaran, sram me. Hajduk ne smije sebi dozvoliti da protiv Inter Zaprešića i Croatije Sesvete od šest bodova osvoji samo jedan. To mogu biti kvalitetne momčadi, ali to za Hajduk nije i ne može biti opravdanje. Pokopale su nas neoprostive individualne greške i ovo je jedan od najtežih poraza koje sam mogao uopće zamisliti. Sramim se, a to sam rekao i igračima maloprije na sastanku.

I oni neka se srame.

- Ljut sam, opra' sam ih dobro, to se ne smije događati – priznao je Vučević pred novinarima u ponedjeljak.

Hajduk je nakon trijumfa protiv Dinama u maksimiru prije dva tjedna uradio pet koraka natrag i ne da nije profitirao na novi kiks Dinama u Koprivnici, nego je sada pet bodova iza „modrih“. Vučević radije ne govori o šampionskoj utrci:

- Mislim da je to prenaglašeno, tu smo da uradimo najbolje što možemo, bez nekih imperativa... Slažem se da protiv Croatije Sesvete nismo ni igrali toliko loše, ali se poklopilo previše loših stvari. I krajnji rezultat je poraz. To je ono najgore. I saznanje da momčad ipak nema pravi karakter, nema pobjedničkog duha, pravi neoprostive greške, ma koliko se oni trudili na igralištu. Sve to sam rekao i dolje njima...

Igralo se fantastično 35 minuta, trener domaćih Ljupko Petrović je rekao da je imao veliku sreću i da je Hajduk trebao voditi sa 4:1, bilo bi realno.

- Čak bih se i složio i rekao da da je gospodin Petrović u pravu- I nije to ni bilo tako strašno... I neki napredak u igri je vidljiv jer se teži nadigravanju, nadmećemo se, naše šanse u bile izražene... Ali, poraženi smo i neću se prat' i tražiti opravdanja, jer mi nismo dobili nego izgubili.

Nije prvi put da Vučević poseže iskreno za svojim intimnom razmišljanjima i da ih dijeli pred novinarima. U kolovozu je bilo teško s jedva četiri boda na kontu, a sad sa pet manje od Dinama stanje je daleko od kompromitiranoga:

- U redu, ali ja ne vidim tu moć kod mojih igrača koja bi se iskazala u kontinuitetu. Fali mnogo toga. I nije samo stvar u tome reći kako nam je nedostajala nekolicina važnih igrača. Neoprostive su individualne greške i ja ne znam kako to uopće riješiti.

To malo čudno zvuči, „ne znam kako riješiti“...

- Ja znam točno što mi je raditi i vraćam se na početak. Znam u čemu je stvar, jer igračima ne mogu zamjeriti na trudu, oni se trude, treniraju. Ja imam što imam, a oni mi očito ne mogu dati ono što bih htio, oni mi ne mogu dati više, jer to očito nisu u stanju.

Sankcije?

- Ma ne. Kako ih kazniti kad se trude? Ja znam točno kako dalje, predstoji nam veliki rad i probati izvući se. Da se razumijemo, i ja lutam, koga staviti, kako sastaviti. Još uvijek tražim najbolje rješenje – priznaje Vučević.

Dobro je za Splićane što je Dinamo slabašan, njegovih pet punata fore izgledaju sićušni kad god se sjetite 2:0 Hajdukove predstave u Maksimiru. Ljupko Petrović podsjeća da ga je Hajduk nadigrao, a da se Dinamo provukao protiv njegovih „ljubičastih“ na početku sezone kad su igrali u Velikoj, mada je rezultat bio dijametralno suprotan. Rezultat vara.

Vučević se vraća na početak, ali u nekim akcijama što ih „bijeli“ sroče, posebice u prvih 35 minuta, vidi se napredak, pa neka baluna nema u protivničkoj mreži. Smeta što dobra igra traje isključivo 35 minuta (kao protiv Deportiva); u nastavku nakon promašenih šansi kao da ponestane samopouzdanja, pa time i motiva.

- Moramo raditi i raditi. Idemo u Makarsku sad tri dana na novi mini-ciklus i idemo tamo žestoko trenirati kako smo to činili i u Postirama na Braču prošlog mjeseca, pa je po slikama u medijima ispalo kao da smo bili na ljetovanju. Idemo raditi! – najavio je Vučević.

Oštar je bio i sastanak stručnog stožera s igračima, trener Goran Vučević je pred igračima iznio svo svoje razočaranje, međutim otklonjene su špekulacije u možebitne novčane kazne. Sportski direktor „bijelih“ Ivan Buljan nam je rekao:

- Ne, nikad nisam bio pristalica novčanih kazni, posebno kad se radi o posve specifičnoj utakmici u kojoj je poraz, mislim, sasvim nezaslužen. Po svim događanjima na terenu mi smo trebali pobijediti, a ne izgubiti...

To ne znači da problema nema, a sportski direktor kao kreator „igračke ruže“ kaže da se još više mora pozabaviti – selekcijom nogometaša:

- Mi smo usred procesa koji traje i ja bih, unatoč gubitku od Sesveta, rekao da smo na pravom putu. Dapače, uvjeren sam u to! Treba nam vremena i strpljenja i određeni profil igrača da se popunimo, ali to je već stara priča koju svi znamo.

Buljan se slaže s trenerom i kaže:

- Greške se događaju, pojedinci su očito limitirani i kako ćeš sad posegnuti za kaznama kad se igrači trude. Ne ide im, griješi se, nisu zbog toga ni sami krivi... Jednostavno, to je tako i gotovo...

Pa treba stalno tresti sito i rešeto, probirati kadar.

Kako bi se reklo, radnici/nogometaši primaju se i otpuštaju svakog dana!

slaven alfirević

Svi su prvotimci isti

Je li Živković mogao bolje reagirati kod jedinog gola, Palić ga je predriblao?

A Subašića je lobovalo, je li Palić naš novi Maradona ili je to bila i golmanova nepreciznost u istrčavanju?

- Ma, milijun grešaka smo učinili i ne bih ništa pojedinačno komentirao. Svi su mi prvotimci isti, nije ni njima lako – riječi su Vučevića.

Dva bila asa

Senijad Ibričić bio je bolji od ostalih, najmanje siv od „blijedih“, ali nije pomoglo. K tome, „krtica“ u dojučer njegovom travnjaku je izdala, šut mu je usmjerila u – vratnicu.

- Ni Ibričić još nije pravi, nema kontinuitet – osvrnuo se Vučević jednom rečenicom i na svog igrača najplemenitijeg kova.

Opet smo pitali zar je Mario Tičinović baš morao otići s reprezentacijom „školaraca“, kad je već na Hajdukovom falkultetu:

- Tražio sam mogućnost da mi Tičinović ostane, ali su mi u klubu objasnili da se Savezu i reprezentaciji igrač mora odazvati.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/goran-vucevic-sram-me-buljan-nema-kazni-nezasluzeno-smo-izgubili-24021 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a4dab4edbc5e5b1bccc53af950aa2cdc3c8ce2cb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Goran+Vu%C4%8Devi%C4%87%3A+Sram+me%21%3B+Buljan%3A+Nema+kazni%2C+nezaslu%C5%BEeno+smo+izgubili&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fgoran-vucevic-sram-me-buljan-nema-kazni-nezasluzeno-smo-izgubili-24021 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fgoran-vucevic-sram-me-buljan-nema-kazni-nezasluzeno-smo-izgubili-24021 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Goran Vučević: Sram me!; Buljan: Nema kazni, nezasluženo smo izgubili

Piše PSD.
6. listopada 2008. - 20:15

Poraz Hajduka od Croatije Sesvete spada doista u raritetne. Posebno zbog toga što dokazuje kako „bijeli“ još uvijek nisu sazreli i u oscilacijama kadri su prkositi svim realnim prognozama.

Kako razumno objasniti da je Hajduk u kolovozu izgubio u Zagrebu od Zagreba sa 0:3, onda je u rujnu svladao u Maksimiru Dinamo sa 2:0 (što mu tako okruglo i glatko nije uspijevalo 48 godina!), da bi sada, u listopadu izgubio od novaka, apsolutnog debitanta u HNL, od Croatije Sesvete sa 0:1.

U tu priču kontra metropolskih momčadi mogao bi stati i čudnovati 3:3 remi protiv Inter Zaprešića u Poljudu. Daleko najbolju partiju Hajduk je protiv metropolskog četverokuta pružio protiv – Dinama! E, da je više Dinama u ligi, lako bi Hajduk s njima na kraj izišao?!

Navijači bi na to dodali:

- Daj n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 10:56