StoryEditorOCM
Hajdukpreko bare

Hajdukova akademija dobila je novo veliko priznanje: kadeti Bijelih dobili pozivnicu za elitni turnir

Piše Sport SD
6. ožujka 2024. - 21:26

Hajdukova akademija dobila je novo veliko priznanje, pozivnicu za nastup na Floridi u sklopu Generation Adidas Cupa koje će biti najbrojnije natjecanje u 15-godišnjoj povijesti. Prvi je ovo međunarodni turnir MLS Next na kojem će igrati mladići svih MLS klubova, selekcije do 15 i do 17 godina., ali i 49 klubova iz rekordnih 15 država s četiri kontinenta. U tom odabranom međunarodnom društvu, u konkurenciji igrača do 17 godina (kadeta) osim Hajduka bit će još Atlas, Monterey i Club Nexaca (Meksiko), Atletico Nacional (Kolumbija), AZ Alkmaar i PSV(Nizozemska), Flamengo (Brazil), Jeonbuk (Južna Koreja) i River Plate (Argentina).

- Generation Adidas Cup predstavlja naša nastojanja u razvoju mladih igrača. Ovo je izdanje najjače do sada sa sudjelovanjem mladih igrača svjetske klase – ispričao je Charles Altchek izvršni potpredsjednik MLS-a

- Ovo je događaj kojem se posebno radujemo jer okuplja najbolje mlade talente kako bi se natjecali na najvišoj svjetskoj razini – dodao je Zola Short direktor nogometnog sportskog marketinga Adidas Sjeverna Amerika.

Turnir u Bradentonu bi se trebao igrati od 30. ožujka do 7. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:05