StoryEditorOCM
Hajdukanaliza utakmice

Perišić je golčinom spasio otužni Hajduk: Brekalo je igrao skoro sam, a njegov ‘neprirodni‘ potez u završnici sve govori

12. svibnja 2024. - 21:57

Hajduk je, unatoč još jednoj lošoj izuzetno lošoj predstavi, uspio izbjeći poraz na gostovanju kod Tramezzanijeve Istre 1961 zahvaljujući sjajnom pogotku Ivana Perišića, njegovom prvom u dresu seniorske momčadi Bijelih.

Utakmica u Puli bila je zanimljiva, dinamična i sadržajna, s prilikama na obje strane, ali bez kvalitetnog nogometa. Vidjeli smo ukupno čak 34 prekršaja, po jedan opravdano poništeni gol za svake strane te šanse koje su bile rezultat protivničkih pogrešaka i individualne kvalitete.

Salim Fago Lawal zabio je dva gola u prvih 10 minuta utakmice na račun pogrešaka hajdukovaca u obrani (s tim da mu je samo prvi ostao vrijediti), a u svim šansama Bijelih važnu je ulogu odigrao Josip Brekalo, koji je na Aldo Drosini imao simultanku, prvenstveno zbog toga što su njegovi suigrači bili standardno loši.

Momčad Jure Ivankovića na početku utakmice je djelovala sramotno u obrani i Bijeli mogu biti sretni što je taj drugi pogodak Nigerijca poništen, jer u protivnom bi se sve pretvorilo u još jedan debakl. Ovako je Hajduk izbjegao sedmi poraz u devet kola i s ovim remijem zasad ostao 16 bodova udaljen od novog/starog prvaka Dinama, što je jednostavno katastrofalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 17:35