StoryEditorOCM
Hajduknema ga ni u puli

U traženju uzroka užasnog niza poraza i pada Hajduka, treba spomenuti i naglasiti - fali Marko Livaja

Piše slaven alfirević
8. svibnja 2024. - 22:14

Najteža od svih vijesti za Hajduk ovih dana jest da - još uvijek nema Marka Livaje, niti će ga biti!

Možda vam se u završetku ovog prvenstva sve odjednom čini trivijalno nakon užasne serije poraza "bijelih" i potonuća šampionskih nadanja i daj samo da ova muka što prije prođe.

Međutim, u nizanju poraza i traženju uzroka općeg raspada, kako se često kaže, pa se čak spominje i rasprodaja ugleda, zapravo se najvažnija činjenica malo ili nedovoljno spominje. Raspad sustava "bijelih" koincidirao je s ozljedom i izostankom najvažnijeg od svih - Marka Livaje!

Istina je da je Livaja igrao protiv Lokomotive kad se dogodio prvi u nizu poraza i da je k tome promašio i kazneni udarac, ali sav kasniji niz neuspjeha "bijelih" vezan je prije svega činjenicom da se Livaja ozlijedio i nestao s obzora. Izašao je iz igre zbog ozljede u 55. minuti prvog ogleda s Dinamom i otad ga nema... Evo mjesec i pol... Kao da je to malo?! Šest je utakmica preskočio i sad će i sedmu, a prva momčad tone...

No Livaja, no party i sad se spominje kako neće biti spreman niti za gostovanje u Puli.

U traženju uzroka "nuklearnog udara" u Poljudu koji je i porazom od Varaždina poprimio dodatno užasne razmjere, treba spomenuti i naglasiti - fali Marko Livaja!

Mjesecima, zapravo tri godine smo pisali kakve sve probleme ima Hajduk čim Marko jednom izostane. Bile su to tek sporadične nevolje, jer uglavnom je Livaja igrao redovito i vukao sve na svojim plećima.

Sad kad ga nema, porazi se nižu...

Stoga je zabrinutost još veća zna li se da Livaje neće biti ni u nedjelji u Puli, premda u suštini Hajduk s treće pozicije ne može ni gore, ni dolje. No, nije sve isto provući se ili opet izgubiti. Znajući da nema Livaje ni ovog vikenda, tjeskoba je veća među pristalicama "bijelih" i dalje naglašena, pa neće valjda opet recitirati "tužna je nedjelja"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 04:55