StoryEditorOCM
Vaterpoloživotna priča

Evo tko je Mate Anić, junak Barakuda koji nas je odveo u finale Svjetskog prvenstva, već je u braku, diplomirao je...

Piše Pero Smolčić
15. veljače 2024. - 19:13

Kakav trenutak za splitskog vratara. Mate Anić hrvatski je junak, ušao je i obranio Francuzima peterac i odveo nas u finale Svjetskog prvenstva. 

Mate je godinama prvi vratar Jadrana, netko na koga se momčad sa Zvončaca mogla osloniti sve od 2017. kad je došao u klub iz POŠK-a koji je bio međustanica.

- Moj prvi klub ipak je bio Hajduk. Tata me odveo na trening i prije nego sam se upisao u osnovnu školu. Trenirao sam četiri godine, ali došlo je do zasićenja i prešao sam u vaterpolo, u Mornar. U početku mi je vaterpolo bio samo hobi, ali kad sam prvi put pozvan u reprezentaciju i kad sam počeo trenirati s prvom momčadi Mornara, počeo sam priču shvaćati ozbiljno - počeo je svoju povijest u kapicama Anić.

Objasnio je i kako je postao vratar.

- Kad sam se upisao u ljeto 2006., svi su bili brzi plivači i dobri s loptom, a ja sam plivao sporo i odlučio stati na vrata.

U Jadran je stigao 2017., proveo potom jednu sezonu u francuskom Reimsu, a na Zvončac se vratio u ljeto 2021. Na polovini pretprošle sezone čelnici kluba odlučili su pa pokazalo se i reprezentacija. Potvrdio je to sada i Anić.

Ovaj je 28-godišnji splitski sportaš prilično raznovrstan, dok grabi prema hrvatskom i europskom vrhu s Jadranom, našao je vremena i posvetiti se učenju, završio je stručni studij na Građevinskom fakultetu, a stigao se i oženiti. Supruga Dea i kći Noemi navijaju za sretnog tatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:37