StoryEditorOCM
Više od sportaugodno druženje

Delegacija iz Beograda posjetila legendarnog golgetera: ‘Ovo su fotografije najljepših dana moje karijere‘

Piše Sport SD
2. svibnja 2024. - 22:01
Privlaka, Zadar, 010416. Legendarni zadarski nogometas Josip Skoblar snimljen u svojoj kuci u Privlaci kraj Zadra.Luka Gerlanc/Cropix

Povijest nogometa s ovih prostora prepuna je legendarnih priča koje se pamte diljem svijeta. Od spektakularnih pobjeda do tragičnih poraza, trenuci koji su duboko usađeni u sjećanja navijača i predstavljaju neizbrisiv dio naslijeđa.

Članovi medijske službe FSS-a posjetili su Josipa Skoblara u njegovoj rodnoj Privlaci i priredili mu lijepo iznenađenje. Donijeli su mu sliku s utakmice protiv Urugvaja, kao i kadar proslave povijesne pobjede protiv Zapadne Njemačke u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, koje su izazvale lavinu emocija kod legendarnog nogometaša OFK Beograda i reprezentacije.

Skoblar je kao član slavne generacije ‘romantičara s Karaburme‘, osvojio dva trofeja Kupa Jugoslavije, a u razdoblju od 1961. do 1967. godine odigrao je 32 utakmice za reprezentaciju i postigao jedanaest golova.

- Ove fotografije oživljavaju sjećanja na najljepše dane moje karijere - nije krio emocije čovjek koji je nastupima u dresu Olympica iz Marseillea stekao orden viteza Nacionalnog reda u Francuskoj, piše Kurir.

- Nijemci su prema mom mišljenju bili glavni favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva u Čileu. Rame uz rame s Brazilom, za koje se znalo da imaju moćnu momčad i pored toga što se Pele ozlijedio već na prvoj utakmici s Meksikom. Počeli smo loše, porazom od Sovjetskog Saveza koji nije utjecao na raspoloženje u momčadi. Nismo imali rješenje za čuvenog Viktora Ponedelnika koji je na svakom važnom natjecanju tresao mrežu naše reprezentacije – prisjetio se Skoblar.

Jošku Skoblara vrlo lijepe uspomene vežu i za aktualnog predsjednika FSS-a Dragana Džajića.

- Džaja je veliko ime jugoslavenskog nogometa i meni je zadovoljstvo što me je smatrao uzorom na početku svoje igračke karijere. Igrali smo na sličnoj poziciji i novinari su u to vrijeme često pravili ankete i uspoređivali nas dvojicu kao najbolje igrače svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 07:29