StoryEditorOCM

NOVO: DELOŽACIJA U SALJSKOJ ULICI Milena Popović: Idem s beskućnicima saditi kumpire, ali od borbe ne odustajem!

Piše PSD.
30. lipnja 2016. - 23:12
delozacija_popovic1-300616

Iz dvokatnice u Saljskoj ulici u Zadru, na broju 18, u četvrtak ujutro deložirana je Milena Popović, umirovljena trgovkinja koja u toj kući živi s 91-godišnjom nepokretnom majkom i 24-godišnjom nezaposlenom kćerkom. Iako su se pred kućom pojavila tri kombija interventnih policajaca, deložacija je provedena brzo, tiho i bez ikakva drame, a Milena je svoj stvari sakupila u nekoliko kofera i mirno čekala kombi za selidbu. 

- A što da radim?! Pogledajte koliko je policajaca ovdje, kao da sam najveći kriminalac. Zaključila sam da je bolje otići sama nego da me potegnu, kazala nam je 58-godišnja žena.

Sve dvojbe o tome hoće li mirno iseliti iz kuće koju je kupila 1998. godine ili pružati otpor deložaciji nestale su u četvrtak ujutro, kada joj je s Općinskog suda stigla odbijenica odgode deložacije čime su sve njezine pravne mogućnosti na domaćim sudovima praktički iscrpljene. Čak i da uspije dokazati ono što tvrdi, kako je na dokumentima temeljem kojih je nastupilo Ovršno rješenje zadarskog suda, njezin potpis krivotvoren, svoju kuću više ne može dobiti, već eventualno odštetu. 

A krivotvoreni dokument koji spominje zapravo je predugovor o kupovini njezinog zemljišta u Crnom iz 2008. godine koju je dogovorila s bračnim parom Jurišić koji su vlasnici agencije za nekretnine. Ona tvrdi da je taj dokument sa svojim potpisom prvi put vidjela nakon sedam godina i da ga ona nikad nije potpisala, a niti da je ovjeren kod javnog bilježnika.

- Iako nisam tražila nikakvu kaparu, oni su mi dali deset tisuća eura i potvrdu na jednom komadu papira koji smo potpisali. I to je bilo sve što smo potpisali. Ali, kako su otezali s kupovinom, nakon osam mjeseci prodala sam zemljište drugom kupcu jer su odavno prošli svi rokovi koje smo mi dogovorili. Kad sam im došla vratiti tu kaparu, nisu je htjeli uzeti nego su tražili dupli iznos, 20 tisuća eura. Naravno da im to nisam ni htjela ni mogla dati, kazala je Milena jučer ispred kuće. 

Nakon toga, na sudu je 2008. godine pokrenut spor koji je izgubila, a uz kaparu i kamatu, sudski troškovi narasli su na gotovo na 50 tisuće eura, za koliko je na dražbi prodana njezina kuća novom vlasniku.

A novi vlasnici upravo su Jurišići koje Milena Popović proziva zbog krivotvorenje ugovora. Da priča bude još gora po nju, ovom prodajom kuće zapravo se naplatila banka i to zato što je Milena Popović svojom hipotekom bila jamac za kredit svojih prijatelja. Kako nam je jučer rekao njezin odvjetnik Trpimir Kučina, Popović je podnijela kaznenu prijavu zbog krivotvorenja predugovora. Ali, i u slučaju da se dokaže da je sporni ugovor krivotvoren, kuću više ne može dobiti natrag jer je novi vlasnik kuću platio i uknjižio se i za sud je tu stvar čista i završena. No, Milena Popović kaže kako neće odustati. 

- Ići ću do Haaga ako treba, izgubila sam zdravlje, ali moja borba neće prestati. Idem sa zadarskim beskućnicima kopati kumpire, ali neću im dati gušta i odustati, poručila je Milena Popović.

Bračni par Jurišić, koji su kupili njezinu kuću na dražbi i koje proziva za krivotvorenje, jučer nisu željeli ništa komentirati o cijelom slučaju. Mijo Jurišić samo je kratko kazao kako je odluka suda jasna i kako iza ovrhe stoji banka te da je "njegova tvrtka odlučila kupiti kuću na dražbi kako bi se barem djelomično naplatio jer novac koji mu duguje Milena Popović vjerojatno nikad neće vidjeti".

 

A. Vučetić Škrbić

24. travanj 2024 21:12