StoryEditorOCM

JOŠ TJEDAN DANA PRIJAVA Zadarsko Sveučilište domaćin ljetne škole "Informacijske tehnologije i mediji"

Piše PSD.
1. srpnja 2016. - 15:20
Sveu_ili_te_Novi_kampus_1445948846
Sveučilište u Zadru ovog će kolovoza  biti domaćin ljetne škole "Informacijske tehnologije i mediji" koja će na ukupno 15 predavanja i devet radionica ugostiti profesore predavače sa čak četiri sveučilišta- Zagreb, Ljubljana, Maribor i Zadar- te novinarske profesionalce s HRT-a i Nove TV. Prijave za sudionike ljetne škole još uvijek se primaju, a ovaj projekt, koji zajednički organiziraju Odjel za turizam i komunikacijske znanosti zadarskog sveučilišta, Filozofski fakultet i Hrvatski studiji iz Zagreba, usmjeren je na interdisciplinarni pristup temi novih medija i informacijskih tehnologija.

Naime, informacijska tehnologija promijenila je tradicionalne medije u organizacijskom, sadržajnom i ekonomskom smislu, a procesi medijske prakse i one u odnosima s javnošću posredstvom novih tehnologija svakim su danom sve složeniji. Da bi mogli pratiti ovako brze promjene, medijskim stručnjacima, novinarima, glasnogovornicima i zaposlenicima u službama za odnose s javnošću, potrebna je kontinuirana multidisciplinarna naobrazba koja će biti fokusirana na nove uvjete javne komunikacije koje nameće informacijska tehnologija.

Upravo zato, neke od tema predavanja bit će i on-line novinarstvo i promjene koje su nastale u masovnim medijima pod utjecajem interneta, digitalizacija baštine te uloga društvenih mreža u novinarstvu dok će radionice, koje će voditi iskusni novinarski profesionalci poput Mislava Bage, biti bazirane na praktičnom radu iz medijske prakse.

Program škole na Novom kampusu zadarskog sveučilišta trajat će ukupno pet dana, od 26. do 31. kolovoza. Predavanja će biti u prijepodnevnim satima, a radionice svaki dan poslijepodne. Nastava i radionice posvetit će posebnu pozornost stjecanju novih znanja i vještina iz područja digitalne kulture, fotografije i multimedije u medijskoj praksi.

Kako doznajemo na Sveučilištu, interes za ljetnu školu je velik ali mjesta još ima jer se prijave primaju do 8. srpnja.

 AVŠ

26. travanj 2024 21:42