StoryEditorOCM

KAKO SU DJEVOJKE I PERFORMERI POBIJEDILI HDZ Enio Meštrović: Nećemo pognuti glavu i mučati!

Piše PSD.
25. srpnja 2016. - 21:20
enio_mestrovic3-060810

Kad god "veliki politički koncerni" pobijede na "malim izborima", rezultat se interpretira kao "pokazatelj naše snage", a sve je praćeno prebrojavanjem osvojenih mandata koji to i dokazuju. Kad izgube, onda je uglavnom riječ o "zanemarivoj anketi", a ne ozbiljnim izborima i realnom odrazu raspoloženja birača. Pogotovo ako izgube od "samostalnih političkih obrtnika" s nezavisnih lista.

Na Silbi i u Bokanjcu izbore je izgubio HDZ, a pobijedili su "politički marginalci" s nezavisnih lista: na otoku je s 4:1 po broju mandata slavila "djevojačka lista" Sare Lovrović dok je s 3:2 u Bokanjcu pobijedio performer Enio Meštrović.

-Dvije su stvari potpuno jasne: mi nismo podobni, a posla je preko glave! Što možemo napraviti ako ne dobijemo podršku gradske uprave, ovog trenutka ne znam, ali znam da ćemo zapeti iz sve snage i da je njihova zadaća da nam pomognu. Ne bismo ni ušli u politiku da Bokanjac nije zapostavljan, to je ono što nam je probilo prag tolerancije. Od nekada najrazvijenijeg mjesta izvan grada, postali smo selendra, pa se gradska uprava mora zamisliti hoće li Poluotok i dalje biti jedini mjesni odbor koji zaslužuje investicije i to zbog turista, a ne zbog domaćih ljudi. Ako nastave po starom, ovo im je signal da će se u tom slučaju pojaviti neke nove energije i ljudi koji neće pognuti glavu i mučati, izjavio nam je Enio Meštrović najavljujući žestoku borbu za poboljšanje kompletne infrastrukture u Bokanjcu kao prvi i najvažniji zadatak novog Mjesnog odbora.

-Mještani su nam unaprijed govorili da ćemo pobijediti, ali smo ipak htjele sačekati službene rezultate kojima smo više nego zadovoljne! Baš nam je drago što se završilo ovako. Pogotovo zato što je na izbore izašlo 50 posto birača, a to je za "male izbore" jako veliki odaziv i to usred ljeta, kaže drugoplasirana s djevojačke liste Paula Bolfan do koje su također došle "neprovjerene priče" kako se radi o prvoj pobjedi neke liste sastavljene samo od djevojaka.

-Sve mi veći dio godine živimo na Silbi i dobro znamo gdje su problemi života na otoku. Neke smo svoje planove pokušale razraditi i svi će oni uskoro biti poznati mještanima Silbe jer želimo nastaviti s transparentnim djelovanjem, kaže Paula najavljujući da su brodske linije visoko na listi prioriteta nove garniture Mjesnog odbora.

Predrag Opačić
26. travanj 2024 16:58