StoryEditorOCM

DESETI DM MILLENIUM JUMP U subotu će tisuće skakača zapjeniti more na zadarskoj rivi

Piše PSD.
26. srpnja 2016. - 15:40
HanaMatic.JPG

Jubilarni deseti masovni milenijski skok sa rive zabavna i humanitarna manifestacija, koja je odavno prešla granice Hrvatske i postala prepoznatljiv zadarski brend, održat će se u subotu, 30. srpnja. Uz uobičajene atraktivne skokove  za koje se može prijaviti maksimalno tri tisuće skakača, organizatori su za sve sudionike 10. DM Millenium jumpa pripremili i raznolik zabavni program, a bit će im na raspolaganju i tim dermatovenerologa kojima će se moći javiti na kontrolni pregled kože i madeža.

- Ove smo godine zaokružili težnju da se ta dobra energija, koja je iz godine u godinu sve veća, okruni sa programom koji će biti bogatiji i drugačiji - kazao je Neven Stojaković, iz društva Propela, koje, uz sudjelovanje sponzora, te pokroviteljstvo Grada Zadra, Zadarske županije, te Turističku zajednicu grada Zadra, organizira masovne skokove sa zadarske rive. Program desetog dm millennium jumpa predstavili su i Hana Matić iz dm-a,Mladen Masar iz društva, Propela, te Ante Galić iz Turističke zajednice Grada Zadra.

Uz tri milenijska skoka - zajednički skok na noge u DM majicama, skok Hymalaja dvostruki domino u DM majicama, te treći skok s Nivea loptama – ove će se godine na rivi održati i koncert TBF-a, te ručak uz dagnje na tavi. Uslijedit će slaganje natpisa tijelima "Welcome to Zadar", te grupna fotografija na rivi.

Svaki sudionik će platiti kotizaciju od 30 kuna koja će biti uplaćene u humanitarne svrhe, od ove godine, osim za vrtić za djecu s poteškoćama u razvoju "Latica" i za Socijalnu samoposlugu u Zadru. Uz kotizaciju, humanitarne prihode sa ovogodišnjeg DM Millenium jumpa dodatno će "podebljati" i tri tisuće porcija rižota koji će se na rivi prodavati po cijeni od pet kuna. Zahvaljujući milenijskim skokovima sa zadarske rive tijekom devet godina čak 270 djece s poteškoćama u razvoju naučilo je plivati u pokrenutoj Školi plivanja, a prošle je godine u sklopu manifestacije i pregledano 6.5 tisuća ljudi od kojih je čak njih 10 posto upućeno na daljnje pretrage zbog sumnjivih mladeža.

B.S.

Akreditiranje skakača organizirano je na dva punkta: Narodni trg ispred Lože i Kalelarga ispred Dm-a, svaki dan od 19 do 23 sata.

 

16. travanj 2024 07:04