StoryEditorOCM

FOTO: VRIJEDNA DONACIJA NJEMAČKE POLICIJE Zadarskim "plavcima" njemačka oprema

Piše PSD.
29. srpnja 2016. - 15:59
policija_bicikle9-290716.JPG

Ravnatelj interventnih policija saveznih zemalja SR Njemačke Wolfgang Lohmann, u petak je Policijskoj upravi zadarskoj simbolično predao više od 30 tisuća eura vrijednu policijsku opremu. Oprema će u zadarsku policiju stići početkom listopada, a formalna primopredaja održana je u petak na Istarskoj obali u Zadru u prisutnosti načelnika PU zadarske Nevena Paškalina, pomoćnika glavnog ravnatelja policije Krunoslava Borovca, te zamjenika ministra unutarnjih poslova Davora Blaževića. Riječ je o 30 kompleta zaštitne opreme za potrebe interventne policije, te četiri bicikla za policijsku ophodnju.

- Iz naše suradnje koja se godinama gradila nastalo je prijateljstvo. Lijepo je vidjeti kako je Hrvatska napredovala u policijskim poslovima i potrudit ćemo se i u budućnosti intenzivirati suradnju - kazao je ravnatelj interventnih policija saveznih zemalja SR Njemačke. Primopredaju je obavio uz asistenta Dietera Balcereka, predstavnika SMUP-a zaduženog za policijsku opremu Markusa Nikolausa, te Marca Weisera, časnika za vezu savezne policije. Zahvaljujući na vrijednoj donaciji, zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević, naglasio je kako je policija SR Njemačke jedan od najznačajnijih partnera hrvatske policije.

-Upravo zbog njihove pomoći proveli smo dvije najznačajnije reforme, preustroj specijalne policije i formiranje interventnih jedinica. Važan projekt je bio i "Policija u zajednici" rađena po njihovom modelu- kazao je zamjenik ministra unutarnjih poslova dodajući kako je siguran da će iskustva njemačke policije znatno pomoći funkcioniranju rada hrvatske policije. Nakon Zadra, jednaku količinu opreme policija SR Njemačke donirat će i Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj

Načelnik PU zadarske Ndeven Paškalin istaknuo je kako zadarska policijska uprava ima iskustva s biciklističkim ophodnjama, koje su posebno korisne u uvjetima gužvi u prometu, naročito tijekom sezone, a posebno na mjestima koja su teško dostupna vozilima. U sklopu događaja, građanima i turistima dijeljeni su leci sa savjetima i preporukama, kao dio preventivnih projekata policije i Zadarske županije.

B.S.

25. travanj 2024 03:23