StoryEditorOCM

FOTO: TRANSFORMACIJA KOD VRANSKOG JEZERA Kako je štala pretvorena u luksuzni loft!

Piše PSD.
25. kolovoza 2016. - 21:20
Loft10
Nedaleko od Vranskog jezera smjestila se potpuno renovirana gospodarska zgrada koja je prije rekonstrukcije služila kao štala i garažno mjesto za traktore. Riječ je o prostoru koji u tlocrtu ima dimenzije 20x8 metara, s terasom koja se proteže duž cijelog objekta, piše Dom i Dizajn Jutarnjeg lista.

Projektni zadatak s kojim se susreo dizajner interijera Mario Goleš iz ateliera Acron d.o.o. bio je kompletna obnova stare gospodarske zgrade na način da se izmijeni kompletno krovište, s obzirom na to da je isto bilo potpuno ruševno. Osim toga, dizajner je trebao osmisliti dvije stambene jedinice s obzirom na veličinu prostora i visinu koja iznosi čak 9 metara. Tako je jedan objekt smješten u prizemlju zgrade i nije bio predmet ovog projekta, a namijenjena je za stanovanje samog investitora, dok se druga stambena jedinica nalazi u potkrovlju i uređena je za stanovanje njegova sina i buduće snahe.

Interijer je uređen suvremeno, moderno i potpuno drugačije od uobičajeno viđenih domaćih interijera. Kako je jedna od industrijskih grana kojom se investitor bavi i obrada drveta, bilo je potrebno što više detalja izraditi od drveta, ali da ipak ne prevladava. Tako je nastala i ova zanimljiva krovna konstrukcija kao ukrasni detalj cijelog prostora.

Ulazna vrata, odnosno cijela staklena stijena s kliznim vratima, koja vode na terasu, kao i klupski stolić u dnevnom boravku također su djelo samog investitora, izrađeni su po mjeri i dizajnerovoj ideji. Još jedna od želja investitora bila je što manje pregradnih zidova i što više otvorenog stambenog prostora koji će se nastavljati na prostranu terasu za svakodnevna druženja. Zbog navedenog razloga prostor je spavaće sobe odvojen samo toniranom staklenom stijenom u koju je zgodno ukomponiran televizor na rotacijskom teleskopu te se isti može gledati neovisno o prostoriji u kojoj se nalazite.

S desne je strane spavaćeg dijela smješten WC za goste u koji se ulazi iz prostora dnevnog boravka, dok je iz samog prostora spavaonice moguće ući u pretprostor kupaonice i saune. U tom pretprostoru smješten je umivaonik s velikim ogledalom. Desno od njega je kupaonica, a lijevo se ulazi u prostor saune.

16. travanj 2024 23:51