StoryEditorOCM

FOTO: TURNIR U MALOM NOGOMETU STANKOVCI 2016 Dobili Vranu pa se osladili sa tri pečena janjca!

Piše PSD.
31. kolovoza 2016. - 00:38
XX1.mjesto-STANKOVCI

Na malonogometnom igralištu u Budaku završen je malonogometni noćni turnir "Budak 2016", na kojem je sudjelovalo 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine. Ove godine turnir se odigravao u znak sjećanja na rano preminulog člana Športskog Društva i legendu Budaka Marija Vunića-Popa.


Budak već pet godina organizira ovakvu vrst turnira i ovo je pozivni turnir s okolnim seoskim ekipama, gdje igrači mogu nastupiti za svoju ekipu samo ako su rođeni u svom mjestu i na taj način ekipe su ravnopravne bez profesionalaca, što daje poseban draž ovom turniru.


Turnir je trajao 14 dana, s velikim brojem gledatelja i tribine su bile svaku večer popunjene do posljednjeg mjesta. Novčanog nagradnog fonda nije bilo, već su glavne nagrade pečeni janjci i odojci, te je poseban gušt bio feštati i jesti domaću janjetinu nakon uručenja nagrada od 1. do 4. mjesta.


Organizirana je i bogata tombola gdje je glavni zgoditak bio friški odojak.


U utakmici za treće mjesto sastale su se ekipe Budak i Lišane gdje smo vidjeli dosta opreznu utakmicu. Budak je poveo 1:0 sačuvali su taj rezultat do kraja utakmice. Lišane su radili žestoki presing pokušavali su izjednačiti rezultat ali sve je ostalo na pokušajima. Budak je na kraju zasluženo pobjedio 1:0 i osvojio treće mjesto.


U revijalnoj utakmici sastale su se međusobno ekipe Veterana Budaka i Prijatelji od pok. Popa. Bilo je zaista lijepo vidjeti poteze starih majstora malog baluna, gdje su dobili velike ovacije publike za svoju igru.


U finalnoj utakmici sastale su se dvije odlične ekipe Stankovci i Vrana, pred prepunim gledalištem i gromoglasnim navijanjem. Stankovci su imale vodstvo od 2:0, ali Vrana se vratila oba puta na izjednačenje predvođena udarnim tandemom Knežević - Kristijan Šarić i poluvrijeme je završilo 2:2.


Početkom drugog poluvremena na scenu stupa maestralni i nezaustavljivi Zvone Miletić koji u tandemu sa Domagojem Miletićem dovodi Stankovce u vodstvo 4:2. Nakon par minuta solo akcijom Krešo Vunić-Purger povećava vodstvo Stankovaca na 5:2. Vrana kreće u žestoki presing i smanjuje na 5:4. U zadnjim minutama utakmice Vrana stvara bezbroj šansi ali lopta nije htjela u gol i Stankovci su na kraju zasluženo pobijedili konačnim rezultatom 5:4.


Nakon uručenja nagrada pobjednici turnira Stankovci učinili su veliku gestu jer su pobjednički pehar poklonili obitelji pok. Marija Vunića-Popa i tri osvojena janjca ostavili domaćinu Budaku za bogati domjenak i dobili su velike ovacije publike za takav veliki čin.


- Večeras sam na poseban način sretan i ponosan jer smo osvojili ovaj turnir koji je posvećen našem dragom prijatelju pok.Mariju Vuniću-Popu a ja sam proglašen najboljim igračem i strijelcem turnira. Ljepšu nagradu i uspomenu nisam mogao ni sanjati. Velika hvala mojim suigračima koji su najviše zaslužni što sam osvojio ove dvije prestižne nagrade. Sve čestitke domaćinu Budaku što su vrhunski organizirali ovaj superkvalitetan turnir - rekao je najbolji igrač i strijelac turnira Zvonimir Miletić.


- Ponosni smo i sretni što smo organizirali i posvetili ovaj turnir našem rano preminulom članu i legendi Budaka Mariju Vuniću-Popu. Budak nikada ne zaboravlja svoje vrijedne ,poštene i dobre ljude. Hvala svim sponzorima, gledateljima, ekipama i dobrim ljudima koji su dali svoj veliki doprinos da organiziramo ovaj turnir - rekao je predsjednik sportskog društva Budak Tomislav Brčić-Tulovka.


REZULTATI


Igralište u Budaku. Gledatelja 800. Suci: Ivan Zdrilić i Šime Žilić

 

 

FINALE


STANKOVCI - VRANA 5:4


STANKOVCI: Perica, J. Miletić, D. Miletić (1), Z. Miletić (3), Čačić, K. Vunić, K. Vunić-Purger (1), A. Vunić, B. Vunić, Prekpaljaj. Voditelj: Grgo Pelaić
VRANA: Knežević (1), Rogić, Banđen, M. Đodan, J. Čirjak (1), Marko
Đodan, M. Čirjak, Knez, I. Čirjak (1), Desnica, Šarić (1). Voditelj: Mile Vođera-Trava


UTAKMICA ZA 3. MJESTO


BUDAK - LIŠANE 1:0

BUDAK: I. Orlović, A. Orlović, V. Orlović, A. Vunić, M. Bačić (1), K. Bačić, M. Orlović, M. Brčić, A. Brčić, Mario Orlović, J. Orlović. Voditelj: Kristijan Brčić
LIŠANE: T. Radaš, A. Šimunac, N. Šimunac, I. Nimac, K. Plazina, L. Nimac, M. Nimac, Anđelo Šimunac, Š. Nimac, I. Radaš. Voditelj: Jure Nimac-Pablo.


REVIJALNA UTAKMICA


VETERANI BUDAKA - PRIJATELJI POK. POPA 2:2


VETERANI BUDAKA: Z. Vunić, A. Orlović, V. Orlović, M. Brčić (1), Š. Žilić, S. Pešić, Sefo, J. Zrilić, I. Orlović-Čađo (1). Voditelj: Drago Škeljo
PRIJATELJI POK. POPA: N. Perica-Nikson (1), Š. Morić, D. Perica (1), Deur, Vunić, Dubravica, Pelaić, Ledenko. Voditelj: Radoslav Perica-Kole

 


NAJBOLJE EKIPE


1. mjesto: STANKOVCI - 3 pečena janjca, pehar + medalje
2. mjesto: VRANA - 2 pečena janjca, pehar + medalje
3. mjesto: BUDAK - 1 pečeno janje, pehar +medalje
4. mjesto: LIŠANE - pečeni odojak + pehar


NAJBOLJI POJEDINCI


Najbolji vratar: Lovre Rogić (Vrana)
Najbolji strijelac: Zvone Miletić (Stankovci, 10 golova)
Najbolji igrač: Zvone Miletić (Stankovci)

Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane

20. travanj 2024 02:16