StoryEditorOCM

RADIONICA ZA RODITELJE I OBITELJI Kako pomoći djeci sa govornim teškoćama?

Piše PSD.
26. rujna 2016. - 23:04
IMG_3317.JPG

U sklopu projekta Foster Children Rights u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je radionica "Kako pomoći i ohrabriti djecu sa komunikacijskim i govornim teškoćama". Radionica je prvenstveno bila namijenjena roditeljima i obiteljima djece s teškoćama u razvoju, ali i široj javnosti.

Na radionici je prisustvovalo 104 sudionika što pokazuje pogođenost teme i izbor iznimno stručnih predavačica. Radionica je bila namijenjena roditeljima djece od 2-5 godina koji imaju teškoća u komunikacijskom i govornom razvoju. Osmosatna radionica je sadržavala predavanja, analizu video materijala i vježbi koje potiču komunikaciju, jezik i govor. Tijekom radionice obuhvatile su se sljedeće teme: rani razvoj komunikacije, jezik i govor, komunikacijske i motoričke igre, dnevne rutine kao prigoda za poticanje rane komunikacije i govora, glazba i igra kao način za poticanje govora, strategije za poticanje komunikacije i govora. 

Radionicu su održale Renata Rade, Zorana Dedić te Dragomila Lelas, logopedinje bogatog iskustva i vrhunske stručnjakinje za vođenje ovakve radionice. Na radionici je između ostalog naglašena važnost ranog prepoznavanja poteškoća u komunikaciji i govoru, pogotovo danas kad je veća mogućnost rada sa takvom djecom te se može postići izniman uspjeh ako je problem dovoljno rano prepoznat. Nije kasno ni da se počne s radom iza 3 godine, ali se više i lakše može napraviti ako se krene još ranije, naglasila je Lucija Božajić-Golem, stručnjak za djecu s teškoćama projekta Foster Children Rights. 

Ova radionica je jedna od aktivnosti projekta Foster Children Rights - promicanje prava male djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, koji provodi s partnerima Društvo "Naša djeca" Zadar u sklopu programa IPA 2012. Osim nositelja Društva „Naša djeca“ Zadar, partneri na projektu su i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Grad Zadar, Zadarska županija, Caritas Zadarske nadbiskupije, Volonterski centar te Udruga Maraške. Vrijednost projekta je 130.186,90 EUR, a ukupno trajanje projekta je 18 mjeseci.

Zadarski.hr

18. travanj 2024 07:10