StoryEditorOCM

U ZADRU PRIPREMA ZA BERLINSKU KONFERENCIJU Stigli predstavnici ratnog zrakoplovstva iz 23 zemlje

Piše PSD.
29. rujna 2016. - 13:20
1(1)
U Zadru je 29. rujna započeo dvodnevni Pripremni sastanak za Konferenciju zapovjednika europskih ratnih zrakoplovstava koja će se u svibnju iduće godine održati u Berlinu (European Air Commander's Conference - EURAC 2017). Sastanak je okupio predstavnike ratnih zrakoplovstava iz 23 europske zemlje.

Sudionike je na otvorenju u ime zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadnog generala Miroslava Kovača pozdravio zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Karol Lučan te im zaželio uspješan rad i ugodan boravak u Zadru i Hrvatskoj.

Domaćin susreta je načelnik Ureda zapovjednika HRZ-a i PZO-a pukovnik Stanko Hrženjak. Istaknuo je kako susreti predstavnika europskih ratnih zrakoplovstava uoči Konferencije zapovjednika europskih ratnih zrakoplovstava dobro dođu ne samo za rasprave o glavnim temama, nego i za razmjenu iskustava te osvrte na ostvarenu suradnju, osobito u svjetlu aktualnih kriznih događaja i mogućnosti korištenja zračnih snaga u potpori rješavanja novonastalih kriza.

"Na zadnjem susretu predstavnici portugalskog zrakoplovstva izrazili su zahvalnost Republici Hrvatskoj na pruženoj potpori u gašenju požara iz zraka. Talijanski zrakoplovni tim naglasio je veliku ulogu Republike Hrvatske u slanju broda Obalne straže na Mediteran u akcijama zbrinjavanja i spašavanja migranata. Sudionicima Pripremnog sastanka predstavit ćemo kulturno-povijesnu baštinu grada Zadra, a pozdravit će ih i akrobatska grupa 'Krila Oluje' izvedbom letačkog programa iznad Pozdrava Suncu na zadarskoj rivi," rekao je pukovnik Hrženjak.

Zadarski.hr

26. travanj 2024 03:24