StoryEditorOCM

ČETIRI PRIJAVE, VERBALNI I FIZIČKI SUKOB Sukošanac (66) nije htio Čistoći platiti račun pa policiju "pozdravio" hvatanjem za genitalije!

Piše PSD.
30. rujna 2016. - 20:45
privodjenje

Četiri prijave, dva verbalna i jedan fizički sukob, vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba s uključenim hvatanjem za genitalije, te intervencija Hitne pomoći i policije - sve se to izrodilo iz pokušaja zadarske "Čistoće" da utvrdi koristi li jedan Sukošanac njihove usluge odvoza kućnog otpada bez da za to podmiruje račune! Nervozni 66-godišnji D.R. je radnike "Čistoće" napao u dvorištu jedne od svoje dvije kuće u Sukošanu, štapom je po ruci udario 33-godišnjaka dok je bez te vrste "kontakta" prošla njegova 31-godišnja kolegica. Bijesan, D.R. je istim tim štapom "izudarao" i njihovo službeno vozilo i od toga ne bježi!

- Ta kuća još nije dovršena, imam građevinsku, ali nemam uporabnu dozvolu, a nova kuća nema niti katastarski broj, pa je "Čistoća" šest mjeseci uredno slala račune bacajući ih u dvorište. Nisam platio i neću platiti jer ne mogu stvarati smeće na dvije različite adrese, samo sam kantu za otpad iz kuće koju živim premjestio pokraj te nove kuće, objašnjava D.R.

- Zatekao sam te ljude u svom dvorištu, nisam znao ni tko su, mogli su biti i lopovi! Svoj su službeni auto parkirali na mom posjedu, pa smo se prepirali i došlo je do sukoba, nastavlja D.R. priznajući da je izgubio kontrolu i štapom udario muškarca i udarao po autu jer nije dopustio da ga odvezu kad su već ušli na njegov posjed.

Napadnuti je radnik pozvao policiju koja je ubrzo stigla.

- Dvojica policajaca nisu od mene htjeli zaprimiti prijavu protiv radnika "Čistoće" zbog ometanja posjeda, pa sam sutradan otišao na policiju. Na "porti" sam sreo baš tu dvojicu policajaca. Rekao sam "di ste frajeri". Priznajem, bio sam verbalno grub, svašta sam im izgovorio. Uhvatili su me za ruke da će me odvesti u policijske prostorije, pružao sam pasivni otpor, ali mi je došlo slabo, onesvijestio sam se, a oni su pozvali Hitnu pomoć, priča D-R. pokazujući modrice po rukama koje su, tvrdi on, nastale od stiska policajaca.

- Liječnica je rekla da sam mogao umrijeti, imao sam napadaj. Ja sam hrvatski branitelj, stopostotni sam invalid i imam anginu pectoris, a bio sam bez tableta. Odvezli su me u bolnicu gdje sam bio pet-šest sati. Kako u policiji nisu htjeli zaprimiti moju prijavu protiv "Čistoće", došao sam sutradan i onda su je zaprimili, zaključuje D.R. navodeći da će osim te prijave, podnijeti i odštetni zahtjev od 150.000 kuna zbog policijske grubosti.

U Policijskoj upravi potvrđuju da je prijava zaprimljena, te da je eventualni odštetni zahtjev stvar privatne tužbe, te da to ne mogu komentirati.

- Policajci su u Sukošan došli na poziv i smirili su situaciju, a gospodina zbog njegovih godina i zdravstvenog stanja nisu htjeli niti privoditi u policijsku postaju. Uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira, izrečena mu je samo mjera opreza, osmodnevna zabrana kontaktiranja s napadnutim ljudima. Naši djelatnici nisu niti mogli niti smjeli zaprimiti prijavu protiv djelatnika "Čistoće" na licu mjesta, jer se ta prijava mora podnijeti u prostorijama PU, kazali su nam u zadarskoj policiji.

Naravno, njihova interpretacija "susreta na porti" je potpuno drugačija.

- Čim je ugledao naše policajce počeo je vikati, vrijeđao ih je i hvatao se za genitalije, ali se žalio i na bolove u predjelu srca, pa smo pozvali Hitnu pomoć čija je liječnica procijenila da ga treba odvesti u bolnicu. Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policajaca podnesen je optužni prijedlog, kažu u policiji najavljujući da će policija obaviti sve potrebne radnje po prijavi koju je D.R. naknadno podnio protiv radnika "Čistoće".

Predrag Opačić

ČISTOĆA: Moraju se plaćati računi za obje kuće!

 -Zakon kaže da se računi za odvoz otpada moraju plaćati za sve objekte osim za one u kojima nema uvjeta za život, primjerice ako nemaju struju i vodu. Za sve ostale objekte se odvoz smeća plaća. Zbog usklađivanja sa standardima EU, od Vlade se očekuje skoro donošenje uredbe koja će promijeniti sadašnje stanje, pa će se uvesti "evidencija po korisniku", a puna cijena plaćat će se za odvoz otpada iz kuće u kojoj se živi, dok će se računi za ostale objekte plaćati, ali će biti smanjeni. Nekada se to nazivalo paušalom, sada se to zove naknadom za održavanje sustava jer "Čistoća" mora svojim kamionima za odvoz otpada proći kraj tih objekata. Situacija na obali je kompliciranija, jer se preko sezone bitno poveća broj ljudi koji na nekom području žive, pa i količina otpada kojega treba odvesti. Po sadašnjim zakonskim propisima, računi se moraju plaćati za sve objekte, kazali su nam iz zadarske "Čistoće".

 

08. svibanj 2024 20:37