StoryEditorOCM

ZADAR U PETAK POČINJE NOVU SEZONU U ABA LIGI Prvi ispit- FMP iz Železnika!

Piše PSD.
29. rujna 2016. - 20:49
kos
Košarkaši Zadra u petak na večer (21 sat) ulaze u novu sezonu regionalne košarkaške ABA lige u kojem će biti domaćin FMP- u iz Železnika. Zadrani su dobrom igrom na "ZDBT" turniru kojeg se proteklih dana pratilo u dvorani " Krešimira Ćosića" , prikupili dovoljno samopouzdanja, ujedno su ispisali pozivnicu navijačima.

 

- Iza sebe imamo kvalitetan turir u kojem smo došli do određene forme na zadovoljavajućem nivou. Mislim da smo ušli u natjecateljsku formu kako smo tražili prije početka prvenstva. Ovaj tjedan odradili dobre treninge posebno se pripremajući za momčad FMP-a koju nipošto ne treba podcijeniti, jer koliko smo imali prilike pratiti kroz razdoblje priprema, radi se o izuzetno dobrom protivniku, mlada momčad i na takav način ih treba shvatiti od samog početka - kazao je Ante Matulović, trener Zadra kojem je ovo premijerni nastup u ABA ligi s ulogom prvog čovjeka struke.


Oni su , praktički druga ekipa Crvene zvezde na čelu s iskusnim igračem Čovićem koji je motor mlade momčadi. Odlike? Snažna tvrda igra, odnosno, agresivan stil igre u obrani, vrlo nezgodni napadači. Neće to biti baš tako lako, ali ako budemo imali pristup kao na ZDBT-u , mislim da u tom slučaju nećemo imati većih problema, naravno računajući na to da budemo obrambeno i napadački kolektiv, ne igramo pojedinačno, nego kolektiv izbaci pojedince koji će tog trenutka moći najviše pružiti na parketu - misli Matulović koji je naglasio i važnost utakmice....

 

- Ovo je vrlo značajna utakmica, moramo pobijediti, bodovi su izuzetno važni, igrači ne bi trebali ući u početak utakmice u nervozi, kako obično biva na početku ABA lige, treba spustiti tenzije, mirno kvalitetno strpljivo graditi našu pobjedu tijekom svih 40 minuta, taj protivnik se ne može slomiti za 5-10 minuta  nego doslovno trebamo odrađivat 40 minuta vrlo kvalitetne obrane brze tranzicije i poštivajući naše principe u napadu i obrani - zbori Ante koji je kao i mnogi njegovi prethodnici poželio dobro ozračje na tribinama Višnjika....

- Pozivan navijače da dođu u što većem broju, ovim dečkima će to zasigurno puno značiti kao što im je značilo za vrijeme ovog turnira, oni su dosta dobra klapa i van terena i na parketu podrška navijača bi trebala biti kao nekada šesti igrač zadra, želio bih da to tako bude i ove sezone - zaključio je Matulović.

Dražen Žura

 

Mislav Brzoja: Jedva čekam utakmicu!


-Nikada nisam imao tremu ostavio sam je u Zagrebu i potpuno rasterećen došao i željan igre jedva čekam utakmicu s FMP-om. Mlada poletna momčad igra dosta čvrsto brzo košarku dosta uručenja ako budemo poštivali naše principe u obrani vukli dosta brzo loptu u tranziciju mislim da nećemo imati puno problema. Jako mi se sviđa sistem igre kojega je trener Matulović postavio, mislim da odgovara većini igrača pošto imamo dosta mladu poletnu momčad, dosta agilnu u obrani i može brzo vući loptu u tranziciju, tu je iskusni play Jakov Vladović koji nam dosta pomaže u svim segmentima igre.


 

Kristijan Krajina: Super mi je u Zadru

-Ako nastavimo igrati kao na "ZDBT", čvrsto u obrani, efikasno u napadu i kao kolektiv, neće biti problema s FMP-om. Moramo ih ozbiljno shvatiti, mlada su i  poletna momčad koja  igra čvrsto. S našom kvalitetom i iskustvom u Vladoviću, možemo to dobiti. Super mi je u Zadru, osjećam se kao dijete - ovdje sam dolazio na ljetovanje, snalazim se dobro.

26. travanj 2024 13:03