StoryEditorOCM

OBJAVLJENA NOVA KNJIGA DRAGE MARIĆA: U "Pričama podsjetnicama" čekaju vas brojni poznati Zadrani, ali i "Zadrani iz susjedstva""

Piše PSD.
20. listopada 2016. - 20:39
maric2-210916
Dugogodišnji zadarski sportski novinar i publicist Drago Marić objavio je novu knjigu. "Priče podsjetnice" su 25. po redu Marićeva knjiga kojom zaokružuje trilogiju započetu s "Kampanelima" i "S Četiri kantuna".

Knjigu je uredio i grafički pripremio Nebojša Gunjević, recenzent je bio Drago Čulina, a tiskala ju je Zadarska tiskara TDA. S podnaslovom "O Zadru, Zadranima i ostalom" Marić donosi cijeli niz kratkih priča i sjećanja o brojnim ljudima i Zadranima koje je kroz život upoznao u rasponu od djetinjstva pa sve do nedavnih Olimpijskih igara u Brazilu. Mnogi od njih su širom svijeta poznati Zadrani, ali se iz Marićevih rukopisa učestalo "otimaju" i brojni "Zadrani iz susjedstva" i njihove životne anegdote.

"Priče podsjetnice" su podijeljene u četiri poglavlja od kojih su prva tri Grad, Kultura i Sport, dok četvrti dio knjige naslovljen "O meni i mojima" donosi Marićeva sjećanja na vlastiti život.

Marić je svoje knjige pisao "začudnom marljivošću i rijetko viđenom strašću", kako u predgovoru piše Nebojša Gunjević. Sam Drago svojim budućim čitateljima poručuje: Čitav život učim o životu, kao i mnogi drugi ljudi, a pri tome je velika stvar dobiti šansu biti ono što jesi – ja sam tu šansu dobio ovom knjigom.

Zadarski.hr

25. travanj 2024 04:18