StoryEditorOCM
TribinaFOTO: SLUŽBE GA PAŽLJIVO ZAOBILAZE

"Nevidljivi" BMW na najboljem zabranjenom parkirnom mjestu u Zadru - "P" kao „prodano“, „počasno“, „privilegirano“...

Piše Zadarski.hr
3. ožujka 2017. - 22:18

Od našeg vjernog čitatelja dobili smo zanimljive fotografije i još zanimljiviji tekst kojega objavljujemo u cijelosti:

Svakoga dana od ranoga jutra pa do kasnih popodnevnih ura, jedan crni BMW solidne kubikaže i konjaže, stoji uredno parkiran na zadarskoj rivi s gradske strane, tik do mosta. Ništa neobično, pomislit će mnogi, ali zagledate li se malo bolje, vidjet ćete da ulickani  limeni ljepotan stoji upravo na velikom prekriženom polju sa slovom P, iscrtanom plavom bojom na tlu.

To bi za obične smrtnike na gotovo svim jezicima svijeta trebalo značiti da je tu, eto, zabranjenjeno parkirati.

Ovo precrtavanje je tako veliko i uočljivo da ga naprosto morate vidjeti.

No što je sad pa u ovome svemu čudno?

Ponajprije sasvim obična "civilna" registarska pločica dotičnog:  ZD, pa tri brojke, pa dva slova. Zanemarimo li pak ovo, ostaje još nekoliko sitnica – pitalica!

Zašto na uglancanog ljepotana još nikada - ali baš nikad, nije prikačena ona uplatnica o tkozvanoj "ugovornoj kazni" Obala i lučica, jer - predosjećate li, „never- ever“ vlasnik valjda nije imao "sitnoga" da plati (makar i zabranjeni) parking!?

Za koliko je kunica ionako siromašni gradski proračun time zakinut, teško je proračunati jer  za višemjesečne prekršaje  iznos zacijelo nije baš ni tako  zanemariv. O neravnopravnom statusu naspram ostalih sudionika u prometu da i ne govorimo.

Pa komu bi normalnom palo na pamet da ovako provocira, bahati se i vrijeđa dostojanstvo običnih smrtnika?

Nadalje, u čemu je fantomska tajna ovog metalnog lipicanera da ga  u širokom luku, gle čuda, zaobilaze ne samo revnosni čuvari obližnjeg parkirališta, već i svemoćne Pauk - službe&zadarska prometna policija!?

Što je taj Bogu (ne skrivio) već doprinio da ga od svih prozvanih službi ovoga grada i županije solidarno tetoše i maze, darujući mu (prešutno) No 1  „zabranjeno parkirno  mjesto“ tik pored gradskoga mosta?

Ili možda znak prekriženoga „P“ ne znači ono što mi naivci mislimo, već je sinonim za „P“ kao „prodano“, „počasno“, „privilegirano“...

Da vozi i gradonačelnika osobno, pa što? Pred zakonom bi svi trebali biti jednaki, zar ne?

I dok na ovo u Zadru ne reagiraju nadležne službe - koje uglavnom financiraju porezni obveznici, građani se s pravom pitaju dokle sežu granice silnika koji misle da se novcem, «slavom» ili tko zna kakvim «zaslugama» može sve (pot)platiti?

Zaključno spomenimo da se ova iluzionistička scena sa strane normalnih vidilaca može promatrati svakodnevno, nanese li vas kojim slučajem put nadomak gradskoga mosta. A kao moguće rješenje ovog fenomena nudi se samo jedan odgovor, a to je da se u trenutku prolaska „dežurnih očiju“, gore opisani lipicaner nekim čudom pretvori u – „nevidljivi BMW“.

18. travanj 2024 12:37