StoryEditorOCM
TribinaSDP SUKOŠAN PROZIVA OPĆINSKI HDZ I NAČELNIKA

Zbog neznanja i nesposobnosti ni jedne lipe niste povukli iz EU fondova!

Piše Zadarski.hr
8. ožujka 2017. - 12:00
Slider1

Iako Općina Sukošan žudi za realizacijama projekata; od novog Dječjeg vrtića u Sukošanu i Gorici, do ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Debeljaku, do realizacije projekta šetnice uz šest kilometara obale, pa do realizacije projekta " Tržnica-Ribarnica", uređenja Trga Gornjih Vrata i Ruševca, uređenja prometnog čvorišta ulaza u Sukošan , pa do projekata u turizmu i poljoprivredi strateškim gospodarskim granama.

Načelnik Općine Sukošan i HDZ-ova vlast se bavi samo davanjam demantija na razna priopćenja nezadovoljnih mještana uz salvu uvrijeda na sebi svojstven način umjesto argumentiranih odgovora i pokazivanjem realiziranih projekata. A za sve ostalo i svu nesposobnost koju pokazuju - očiti je primjer izvlačenje sredstava iz EU fondova- kriv je netko drugi pa čak po mogučnosti i nekadašnja SDP-ova vlada!Umjesto da priznaju svoje neznanje i nesposobnost! Ponavljamo, Općina Sukošan je jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave u RH koja za svoje projekte do sada nije povukla ni lipe iz EU-fondova!

Na 29. sjednici OV Općine Sukošan održane u četvrtak 2.3. 2017. općinska HDZ-ova vlast je demonstrirala svu svoju bahatost, bezobrazluk i nebrigu za interese Općine Sukošan! Naprasna promjena " Statuta Komunalnog društva" na prošloj sjednici OV, a da bi se zaobišla redovna i dosadašnja procedura izbora "člana uprave društva" odnosno direktora/ce Komunalnog poduzeća kroz javni natječaj, rezultiralo je izborom " člana/ce uprave društva" odnosno direktora/ce Komunalnog poduzeća "Zlatna luka" u Općinskom vijeću!

Usprkos, argumentiranom negodovanju zbog nepoštivanja dosadašnjih procedura, SDP-ovi vijećnici nisu mogli spriječiti HDZ-ovu većinu uz suport Načelnika da se izabere " član/ica uprave Komunalnog poduzeća"- BEZ JAVNOG NATJEČAJA ( NA KOJEM SE U PROSINCU 2016. ODNOSNO PRIJE TRI MJESECA IZABRAO DOSADAŠNJI DIREKTOR KOJI JE PODNIO OSTAVKU JOŠ 6.2. 2017., A PROMIJENA STATUTA JE KOJE LI SLUČAJNOSTI DONIJETA PET DANA PRIJE, ODNOSNO 1.2.2017.), BEZ PLANA I PROGRAMA RADA KOMUNALNOG PODUZEĆA ( PO RIJEČIMA PREDSJEDNIKA OV " NIJE SE IMALO VREMENA" ..) , BEZ DOSTAVLJENOG CV! VRHUNAC HDZ-OVE BAHATOSTI, BEZOBRAZLUKA, POLITIČKE NEKOREKTNOSTI I TO DVA MJESECA PRIJE LOKALNIH IZBORA!

Na vijećničko pitanje predsjednika OO SDP Sukošan Marina Kerana o realizaciji pompozno najavljivanih projekata u Općini Sukošan najavljenih pri donošenju proračuna, prosinac 2015.godine- Dječji vrtić Sukošan, Dječji vrtić Gorica, ulaganje u komunalnu infrastrkturu Debeljak , kao i na prethodno postavljeno viječnićko pitanje SDP-ovog vijećnika Miroslava Raspovića o prijedlogu projekta "Tržnica- Ribarnica" predloženog na Sjednici OV , srpajn 2013.-HDZ-OV NAČELNIK OPĆINE SUKOŠAN JE IZRIČITO NIJEČNO ODGOVORIO NA PONOVLJENO VJEČNIĆKO PITANJE PREDSJEDNIKA OO SDP SUKOŠAN MARIN KERANA- TI PROJEKTI NISU REALIZIRANI- ( što je ušlo i u Zapisnik 29. sjednice OV). Kao što nije još ni usvojena Strategija razvoja turizma u Općini Sukošan i realizacije iste te smjernica sa Tematske sjednice OV o razvoju turizma Općine Sukošan održane još krajem 2015. O ostalim potrebitim projektima za razvoj Općine Sukošan više nije bilo potrebe nakon takvog odgovora pitati ni predlagati...

PREDSJEDNIK OO SDP SUKOŠAN:

MARIN KERAN v.r.

 

25. travanj 2024 01:08