PISMO KOJE VRIJEDI PROČITATI „Molim vas, ne dozvolite ovakve prizore na ulasku u naš prekrasan grad!“

PISMO KOJE VRIJEDI PROČITATI

"Poštovani, već neko vrijeme prolazeći cestom koja vodi u sjeverozapadni ulaz u grad Zadar iz smjera Paga, a prije samog ulaza u Grad, primjećujem nešto izuzetno zanimljivo. Nešto što nas jednim dobrim dijelom oslikava kao ljude i stanovnike ovog kraja. Ako ne stalne, onda bar one povremene. Kad kažem "nas" onda mislim na žitelje Zadarske županije mada formalno ne spadam u takve. No kako se uvijek pred prijateljima i inima volim hvaliti kako sam rođen u Zadru i prekrasnoj Zadarskoj županiji svojatajući pri tome sve ono po čemu uistinu mogu biti ponosan, a što nam je ostavljeno u naslijeđe sada je vrijeme da tim istima pokažem i ono čega se, kako osobno tako i zajedno sa vama, pošteno mogu zastidjeti i pogledati ničice u pod. Ovaj put se ne radi o Kalelargi, sv. Donatu, sv. Stošiji...Krševanu...Muraju....prekrasnoj Citadeli, novo restauriranoj Kneževoj palači, o Pozdravu suncu ili Morskim orguljama. 

Ovdje se radi o tome da na ulazu u najbolju turističku destinaciju u 2016. godini naprosto buja hrpa glomaznog otpada koja svakim danom postaje sve veća i uskoro će prije same table "ZADAR" pozdravljati sve žitelje Županije i sve njihove goste koji nas posjete iz bilo kojih razloga. Da, hrpa smeća. Hrpa se nalazi preko puta bivše talijanske graničarske zgrade. Pa umjesto da je takva, još jedna povijesna poslastica predočena nama i turistima, sad umjesto nje možemo samo okrenuti glave i gledati razbijene blokove, poluraspadnute trosjede, slomljene stolove i stolice.... 

Takve "ekološke savjesti", sasvim sam siguran, možete vidjeti i na mnogim drugim mjestima diljem ove lijepe naše županije. Znam jer ih viđam. Kada dođe proljeće priroda ipak prikrije našu sramotu i svoju bol. Postavlja se pitanje do kad?  Ne znajući za mjesnu nadležnost jedinica lokalne saouprave, ukoliko ne mogu apelirati na savjest nas samih, zamolio bih komunalna društva u vlasništvu tih istih jedinica da pokušaju raditi svoj posao. Ne dozvolimo da nam se ovakve ružne stvari događaju, jer one govore u moje ime, tvoje ime, ime naše djece, načih očeva i majki.

Možda ste lijepo počistili svoje apartmane i dvorišta, ali u isto vrijeme ste u još goroj mjeri te iste zagadili, jer smeće u vašoj kući vidite vi i vaši ukućani, a sad ga imaju prilike vidjeti stanovnici cijelog svijeta koji dođu. E pa svaka vam čast!", stoji u pismu čitatelja kojeg nam je, sa fotografijama, poslao u nedjelju.

Naslovnica Tribina

Najčitanije

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ: "Napokon sam dobio precizne odgovore: David Ricov primao je putne troškove za Ugljan, a stanovao je na Bilom brigu. Renata Peroš je smijenjena! Ovo zadnje je naravno šala-mala..."

Marko Pupić Bakrač poslao je medijima priopćenje vezano uz pitanja koja je postavio o naknadama putnih troškova ...
"Napokon sam dobio precizne odgovore: David Ricov primao je putne troškove za Ugljan, a stanovao je na Bilom brigu. Renata Peroš je smijenjena! Ovo zadnje je naravno šala-mala..."