StoryEditorOCM
TribinaHSLS IZABRAO "PRVE LJUDE"

Marina Marić i Ivo Žuvela kandidati HSLS-a za zamjenika gradonačelnika

Piše Zadarski.hr
22. ožujka 2017. - 14:38
unnamed

Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) imenovala je predsjednicu zadarskog ogranka stranke Marinu Marić i liječnika Ivu Žuvelu kandidatima za zamjenika gradonačelnika Grada Zadra na predstojećim lokalnim izborima.

Na predstavljanju kandidata bio je i HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Nino Dellavia, koji je poručio da HSLS ovime podiže letvicu i ostalim strankama.

„Kandidaturom ovo dvoje vrhunskih stručnjaka osnažujemo našu listu, osiguravamo prepoznatljivost te dodatno ističemo ambicije za ostvarivanje dobrog rezultata na predstojećim izborima", poručio je Dellavia. HSLS-ovi kandidati ovom prigodom su se osvrnuli na aktualnu situaciju u Gradu.

„HSLS se već dugo bavi malim i velikim problema naših građana te smo u njihovo ime poslali preko sto zahtjeva javnim službenicima. U odgovorima su pojedini javni službenici bili brzi i konkretni, dok su nas drugi iznenadili sporošću i neprofesionalnošću. Bolji Zadar se očituje u transparentnijoj javnoj upravi i u birokraciji koja svoje stanovnike uključuje i podastire im na što se troši njihov novac", rekla je Marina Marić .

Dr. Ivo Žuvela istaknuo je kako je žalosno da je Zadar u posljednjih nekoliko godina izgubio pet ginekologa i na desetine kvalitetnih sveučilišnih profesora.

„Trebamo se bolje odnositi prema našim ljudskim potencijalima, jer samo s kvalitetnim ljudima može stvoriti bolji Zadar. Trebamo početi nagrađivati izvrsnost, a ne podobnost. Zalažemo se za stavljanje u funkciju neiskorištene gradske imovine, i to prvenstveno u gospodarske i socijalne svrhe. Zadru hitno treba Dom za beskućnike s integriranom pučkom kuhinjom i socijalnom samoposlugom. Zadar dokazano ima veliko srce i računamo na podršku svih vas", zaključio je Žuvela, koji je najavio da će, ako bude izabran, dužnost dogradonačelnika obavljati bez novčane naknade.

HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Nino Dellavia istaknuo je kako već više od dva desetljeća gledamo tihu koaliciju HDZ-a i SDP-a u Zadru. „I jednima i drugim je dobro, a Zadranima je sve teže. Mislim da je vrijeme da tome stanemo na kraj i da interese građana stavimo na prvo mjesto. HSLS se zauzima za razvoj modernog, otvorenog i transparentnog Zadra, gdje će se odluke donositi u dijalogu s građanima i u njihovom interesu. Umjesto na zapošljavanje podobnih, novac treba usmjeriti na povezivanje naših škola i fakulteta s tržištem rada; nama treba hitno preusmjeravanje mladih na ICT, učenje digitalnih vještina, stvaranje uvjeta za rast start-upa, povezivanje s drugim HUB-ovima u zemlji i Europi. Nama treba ekološka svijest i ekološka rješenja. Ali nam trebaju i manji nameti na tvrtke, posebno one koje pokreću mladi. Naša je najveća obveza da hitno stvorimo preduvjete za ostanak i povratak Zadrana u njihov grad", rekao je Dellavia. „Mi obećajemo da ćemo raditi drugačije, da ćemo raditi isključivo u interesu naših građana. Stoga sve pozivam da nam pošalju svoje prijedloge za poboljšanja u našem gradu, kako bi neke od njih mogli uključiti u naš program koji ćemo predstaviti za nekoliko tjedana. Građani to mogu napraviti ispunjavanjem obrasca na našim stranicama boljizadar.com, kontaktiranjem HSLS Zadra ili mene preko Facebooka ili korištenjem hashtaga #boljizadar. Obećajem da ćemo sve prijedloge razmotriti, a najbolje i prihvatiti" zaključio je Dellavia.

26. travanj 2024 06:13