StoryEditorOCM
TribinaPOVODOM 8 GODINA ČLANSTVA U NATO SAVEZU

Tuđman doveo saborske zastupnike u posjetu Zrakoplovnoj bazi Zemunik

Piše Zadarski.hr
4. travnja 2017. - 15:25

U sklopu obilježavanja 8. obljetnice članstva Republike Hrvatske u NATO savezu, zastupnici Hrvatskog sabora predvođeni voditeljem izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Miroslavom Tuđmanom, posjetili su u ponedjeljak, 3. travnja 2017. godine 91. i 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

U vojarni "Pukovnik Marko Živković" na Plesu dočekao ih je zapovjednik HRZ  i PZO-a brigadni general Miroslav Kovač te ih upoznao sa zadaćama i organizacijskom strukturom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Na stajanci 91. zrakoplovne baze saborski zastupnici upoznali su se i s radom pilota i zrakoplovno-tehničkog osoblja, a tom prigodom prikazan je i taktičko-tehnički zbor zrakoplova, naoružanja i opreme.

U 93. zrakoplovnoj bazi u Zemuniku saborske zastupnike primio je zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a brigadir Karol Lučan. Nakon prezentacije i upoznavanja sa misijama i zadaćama postrojbe, izaslanstvo je razgledavalo tehniku kojom je opremljena baza u Zemuniku, a imali su prilike i upoznati se s opremljenošću postrojbe s izvidničko-borbenim helikopterima OH-58D Kiowa Warrior.

Voditelj izaslanstva Miroslav Tuđman istaknuo je kako je posjet organiziran u sklopu obilježavanja 8. obljetnice članstva RH u NATO savezu. "Uz članove Parlamentarne skupštine NATO-a pozvali smo i ostale zainteresirane zastupnike Hrvatskog sabora u posjet 91. i 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a kako bi se upoznali sa stanjem u ovoj grani Oružanih snaga RH. Posjet je bio koristan i zbog mjerodavne rasprave koja će se voditi u Saboru po pitanju opremanja HRZ i PZO-a novim tipom borbenog aviona, a među temama će svakako biti i poboljšanje statusa pilota i zrakoplovnog kadra kako bi uz tehničku komponentu jačali i ljudske resurse", istaknuo je Tuđman.


 


 

25. travanj 2024 10:51