StoryEditorOCM
TribinaFOTO: SVEČANO U VOJNOJ BAZI ZEMUNIK

Eskadrili transportnih helikoptera priznanje Općine Orebić!

Piše M.K.
10. svibnja 2017. - 15:23

Eskadrila transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) primila je u utorak 9. svibnja 2017. priznanje Općine Orebić za iznimna postignuća na području hitnog helikopterskog medicinskog prevoženja s područja Općine Orebić, priopćeno je u srijedu iz baze u Zemuniku.

Priznanje i plaketu zapovjedniku ETH, bojniku Anti Siniši Kozini uručio je općinski načelnik Tomislav Ančić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Orebić u sklopu programa obilježavanja i proslave Dana Općine Orebić i blagdana Gospe Delorite, zaštitnice Općine Orebić.

Eskadrila transportnih helikoptera od posebnog je značenja za Općinu Orebić i poluotok Pelješac tijekom turističke sezone zbog hitnog prijevoza ne samo domaćeg stanovništva nego i gostiju koji ljetuju na području Općine Orebić i Pelješca i koji se zbog potreba liječenja na najbrži mogući način helikopterima HRZ i PZO zbrinjavaju do KBC Split ili drugih medicinskih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujući na nagradi, bojnik Kozina istaknuo je kako su letačke posade uvijek spremne pružiti pomoć lokalnoj zajednici kroz hitna helikopterska prevoženja pacijenata, potrage i spašavanja kao i potporu u gašenju požara iz zraka ili prevoženju vatrogasaca i opreme do požarišta.

- Tu smo radi vas, cijelu godinu danonoćno spremni biti na usluzi kada trebate našu pomoć. Primili smo danas i puno osobnih zahvala mještana Orebića čije smo članove obitelji u proteklom periodu zbrinjavali vojnim helikopterima. Nakon svega što smo čuli naše je srce danas veliko i ispunjeno ponosom što smo mogli pomoći u spašavanju ljudskih života - poručio je bojnik Kozina.

Načelnik Orebića Tomislav Ančić naglasio je kako u ime svih stanovnika Općine Orebić iskazuje veliko poštovanje letačkim posadama zbog svega što čine za sigurnost i dobro Orebića.

- Zadužili ste nas prije svega zbog sigurnosti svih stanovnika Orebića i naših gostiju. Znamo kako je bilo živjeti dok nije bilo medicinskog prevoženja vojnim helikopterima, a sada zahvaljujući vama znamo da ćete uvijek doći. Hvala što postojite i što ste uz nas - kazao je načelnik Ančić.

Posebni gosti letačke posade koja je primila nagradu bila su djeca iz vrtića i osnovne škole iz Orebića koji su imali prigodu ući i razgledavati vojni helikopter Mi-8 MTV, istaknuto je u priopćenju.

20. travanj 2024 15:14