StoryEditorOCM
TribinaUKLJUČITE SE U AKCIJU ETNO DANA

Stvara se urbana legenda za suvremeni Zadar

Piše Zadarski.hr
23. svibnja 2017. - 12:51
legenda

U sklopu Etno dana Zadarske županije 2017. godine, Etnološki odjel i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar, u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, Odjelom za kroatistiku i slavistiku (Odsjek za hrvatski jezik i književnost) organiziraju radionicu stvaranja urbane zadarske legende pod nazivom "Stvaramo priču - urbanu zadarsku legendu". Tema radionice je stvaranje zajedničke priče s mjestom radnje u Zadru. Prilikom stvaranja priče sudionici dobiju upute i uvodnu temu od voditelja radionice, a daljnji tijek priče se zajednički razrađuje na način da svi sudionici u njemu sudjeluju.

Putem stvaranja priče sudionike vode studenti sa Sveučilišta u Zadru, s Odjela za kroatistiku i slavistiku (Odsjek za hrvatski jezik i književnost). Radionica je primjerena svim učenicima u osnovnim i srednjim školama s područja Zadarske županije. Cilj radionice je da se stvori zadarska urbana legenda, suvremena priča koja se može lansirati u današnji Zadar.

Također, želja je da nastane nešto lijepo, da svi skupa izmislimo nešto lijepo, suvremeno, jednu suvremenu bajku koja se događa u Zadru upravo ovog ljeta. Radionica se održava u Etnološkom odjelu NMZ-a na Narodnom trgu, u utorak, 6. lipnja s početkom u 17 sati.

25. travanj 2024 19:07