StoryEditorOCM
4 kantunaOBJAVA ISPRAVKA

"Senzacionalističkim novinarstvom defamira se ugled gđe. Nataše Erstić"

Piše Zadarski.hr
30. svibnja 2017. - 16:32
6_sud

Dana 6. travnja 2017. godine na internetskom portalu http://zadarski.slobodnadalmacija.hr/, objavljen je članak Božane Sviličić, pod naslovom "ZADARSKI SUD NEZAKONITO PRODAO NEKRETNINE", te podnaslovom "Zbog nesavjesnog rada suca 500.000 kuna štete otišlo na račun države! A njemu ništa...".

Spornim se člankom podnositeljici - čije se puno ime i prezime eksplicitno navodi masno otisnutim slovima - imputira nepravilno, nezakonito i nesavjesno obavljanje sudačke dužnosti za vrijeme ovršnog postupka koji se pred Općinskim sudom u Zadru vodio nad trg. društvom PLODINE d.d. Frazama poput "Šteta koja je pritom nastala ide isključivo na račun države, dok se sudac isključuje od bilo kakve odgovornosti, premda je nedvojbeno utvrđeno da je postupao nesavjesno i protivno zakonima.", "...zbog nezakonitog i nesavjesnog rada ovršnog suca...", jasno se dade zaključiti kako intencija autora nije bila objektivno izvještavanje o predmetnom slučaju već senzacionalističkim novinarstvom defamirati ugled podnositeljice, gđe. Nataše Erstić, i istu prikazati kao neodgovornog i nesavjesnog suca.

S obzirom na naprijed citirane odredbe predmetnog članka, isti se ovim putem demantiraju kao neosnovani te se naglašava kako prednje citirani navodi ne odgovaraju istini ni pravom stanju stvari, obzirom da je gđa. Nataša Erstić prilikom rada kao sudac u ovršnom postupku na koji se autor članka referira, u potpunosti postupala prema pravilima struke, savjesno, zakonito i pravilno. Ne ulazeći detaljnije u pojedinosti konkretnog slučaja, a obzirom da bi isto iziskivalo kvantitativno obiman osvrt, ovdje samo kratko valja naglasiti kako je sukladno tada važećim odredbama Ovršnom zakonu (a koje su i danas na snazi), u vrijeme poduzimanja ovršnih radnji u predmetu koji se pred Općinskim sudom u Zadru vodio pod posl. broj: Ovr-5934/00, bilo udovoljeno svim materijalnim i postupovnim pretpostavkama da se isti po prijedlogu ovrhovoditelja Croatia osiguranje d.d. i dovrši. Dakle, gđa. Nataša Erstić, tada kao sudac ovršnog odjela Općinskog suda u Zadru, ovršnim radnjama predmetnog postupka ni na koji način nije postupila protivno pozitivnim zakonskim odredbama odnosno nije postupala nepravilno, nesavjesno i nezakonito, a kako joj se to imputira navedenim člankom."

Nataša Erstić

zastupana po punomoćniku Josipu Bačiću, odvjetniku

06. svibanj 2024 08:36