StoryEditorOCM
TribinaZADRANI U FRANCUSKOJ BRETAGNI

Predstavili model pružanja socijalnih usluga na prostoru Zadarske županije

Piše Zadarski.hr
31. svibnja 2017. - 14:34
bretagne

Pod vodstvom Ane Škara, voditeljice projekta Erasmus + pod nazivom „Education of decision-makers and social services providers – quality in care“ (Edukacija donositelja odluka i pružatelja socijalnih usluga-briga o kvaliteti) grupa djelatnika koji se bave pružanjem socijalnih usluga boravila je u Francuskoj od 16. do 23. svibnja.

Posjet se financirao iz sredstava Erasmus+, a jednotjedni boravak u Francuskoj pokrajini Bretagne organizirali su partneri iz Syndicate de Lorge, predstavnici općina Ploeuc l’Hermitage, Plaintel, Saint Carreuc i Le Bodeo. Pripremili su sadržajan program posjeta raznih institucija koje pružaju socijalne usluge.

Hrvatsku delegaciju predstavili su ravnateljica Doma za odrasle u Zemuniku, predstavnice Doma Sv. Frane u Zadru, ravnateljica osnovne škole Maslenica, predstavnik psihijatrijske bolnice Ugljan i predstavnici Udruge Spajalica, koji pripremaju projekte za razvoj socijalne sfere financirane iz sredstava EU.

- Tijekom tjedna uspostavili smo nova i ojačali postojeća prijateljstva s našim francuskim i češkim partnerima koji su spremni surađivati na potencijalnim budućim zajedničkim projektima, te dalje razvijati uzajamne veze i kooperaciju među lokalnim zajednicama i njihovim udruženjima u skladu s politikama Europske unije. Zahvalni smo na srdačnosti i brizi s kojom su nas primili svi predstavnici institucija koje smo posjetili, spremno su odgovarali na naša pitanja o organizaciji, funkcioniranju i financiranju socijalnih usluga u njihovom kraju. Velika je čast sudjelovati u uspješnom projektu Erasmus+ koji nam je omogućio upoznavanje socijalnog sustava Bretagne - navode voditelji projekta.

U sklopu projekta posjećen je i agrokulturni sajam u Saint Brieucu, te konjski sajam u Plaintelu gdje su predstavnici LAG-a „Bura“ kao počasni gosti predali glavne nagrade. U sklopu zadnje faze projekta LAG Bura ugostit će predstavnike iz Francuske i Češke od 17. do 24.rujna. 

Tom prilikom bit će predstavljen model pružanja socijalnih usluga na prostoru Zadarske županije i posebice na prostoru koji zastupa LAG „Bura“: grad Obrovac, općine Jasenice, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Ražanac, Starigrad, Vrsi i Zemunik Donji.

 

23. travanj 2024 12:56