StoryEditorOCM
TribinaMLADEN MALTA, ČLAN VIJEĆA MO PLOVANIJA:

Zar je još jedno (nepotrebno) boćalište važnije od nogostupa i života djece?

Piše Mladen Malta
6. lipnja 2017. - 13:44
obrtnici_zadar-160212

Vijeće Mjesnog odbora Plovanija sastalo se samo jednom i to radi konstituiranja, pa sam kao član vijeća MO prisiljen javno reagirati i tražiti obrazloženja od predsjednika MO Željka Skukana za nelogičnost u (ne)radu. Prostorije MO Plovanija pompozno su otvorene u studenom 2014. godine, prigodno uoči izbora za mjesne odbore, kada je uz njih otvoreno i napravljeno boćalište koje od otvaranja nitko nije koristio. Nedavno, u svibnju 2017., pred zadnje lokalne izbore, u jako kratkom vremenu, kupljeno je zemljište od oko 300 m2, na kojem je u još kraćem vremenu osvanulo novo boćalište udaljeno od postojećeg svega stotinjak metara. I ono trenutno zjapi prazno. S obzirom na stanje u državi, ukoliko uskoro dođe do parlamentarnih izbora, logično je za pretpostaviti da bi Plovanija mogla dobiti i treće boćalište.

Da li je to mještanima Plovanije najpotrebnije i treba li sredstva iz proračuna grada trošiti na takve „kapitalne projekte" ili je to samo bio predizborni trik za predobivanje glasova? Zašto se ti novci tom brzinom nisu utrošili na kupnju ili naknadu za izvlaštenje zemljišta kako bi ulica (Biskupa Jurja Dobrile) koja vodi prema Osnovnoj školi Bartula Kašića napokon dobila nogostup? Protiv boćališta i mještana koji ga žele uživati nemam apsolutno ništa, ali jedno boćalište je dovoljno, a prioritet svakako mora biti osiguranje uvjeta za siguran put djece u školu. Ova reagiranja upućujem i kao najoštriju kritiku još jednom stanovniku Plovanije, gdinu Josi Nekiću, predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a koji drži većinu u MO Plovaniji i kao pročelniku Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra koji je s obzirom na navedene funkcije morao i mogao samoinicijativno pokrenuti ovo pitanje.

Gospodo, zašto novce ne usmjerite u izgradnju prijeko potrebnog nogostupa kako se djeca koja onuda svakodnevno prolaze ne bi izlagala direktnoj opasnosti? Nažalost, prema saznanjima koje imam, već je bilo par slučajeva, srećom lakših stradavanja djece, zar treba čekati da se dogodi tragedija? Zašto vam djeca nisu prioritet? Je li to zato što nemaju glasačko pravo? Ističem kako navedene činjenice namjerno nisam iznosio u javnosti tijekom priprema za lokalne izbore, kako se moj istup ne bi shvatio kao dio nekakve predizborne kampanje.

Mladen Malta član vijeća MO Plovanija

19. travanj 2024 13:39